Societat 17/09/2019

Jutgen a porta tancada l'exmonitor d'una escola de Palma per abusos sexuals a menors

L'acusat s'enfronta a 31 anys de presó

Ara Balears
1 min
El judici es durà a terme a l'Audiència de Palma.

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha acordat dur a terme a porta tancada el judici a un exporter i exmonitor d'una escola de Palma. La Fiscalia demana 31 anys de presó per l'acusat d'abusos sexuals a menors, pornografia infantil i tracte degradant.

Segons l'acusació de la Fiscalia, els fets es varen produir entre el 2015 i el 2018, quan l'acusat impartia catequesi i activitats extraescolars a alumnes de sisè de Primària. Durant aquest període de temps, l'acusat va fer tocaments a diversos alumnes i en va enregistrar alguns. En el registre del domicili de l'acusat, la Policia hi va trobar discs durs i targetes de memòria amb fotografies i vídeos de caràcter pedòfil.

A més dels 31 anys de presó, se li demana que sigui inhabilitat per a qualsevol professió que comporti contacte regular i directe amb menors d'edat durant 34 anys. Juntament amb això, reclama mesures de seguretat vigilada després del compliment de la pena de presó i que el tribunal li prohibeixi apropar-se als afectats. Quant a la indemnització dels menors, la Fiscalia exigeix 26.000 euros en total, amb responsabilitat civil directa de la companyia asseguradora del col·legi i subsidiària del centre.

Amb la finalitat de preservar la indemnitat dels menors –d'entre 11 i 12 anys–, el tribunal ha admès la petició de fer el judici a porta tancada, atès el material que es preveu visionar-hil. El president del tribunal, Jaime Tártalo, ha anunciat que "per a la resta de la prova, en tant que hi hagi exhibició documentada, es valorarà l'oportunitat o no de permetre l'accés al públic".

stats