Societat 26/08/2021

La Fiscalia de les Balears s'oposa a exigir el passaport covid per a grans esdeveniments esportius i culturals

El Ministeri Públic només aprova l'exigència d'un certificat de vacunació o similar a les residències de gent gran

ARA Balears
2 min
El públic del concert de Sidonie en el primer concert amb la gent dreta que es va fer a Mallorca durant la pandèmia.

PalmaLa Fiscalia de les Balears s'oposa a exigir el passaport covid per accedir a grans esdeveniments esportius i culturals a l'Arxipèlag. Segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears, el Ministeri Públic exposa que la mesura no és idònia ni està proporcionada en aquests àmbits perquè afecta la intimitat personal dels ciutadans. Així, només aprova l'exigència d'un certificat de vacunació o similar a les residències de gent gran, ja que assenyala que sí que existeix un perill en aquests centres, que s'han vist afectats per la pandèmia, i que la mesura garanteix la seguretat dels usuaris.

Cal recordar que aquest dilluns el Consell de Govern va aprovar demanar aquesta mesura al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), ja que afecta drets fonamentals. El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va explicar que la petició de l'Executiu plantejava exigir la vacunació completa, un certificat per acreditar haver passat la malaltia el darrer any o una PCR amb resultat negatiu per poder assistir a grans esdeveniments. A més, es proposava uns aforaments de 2.500 a 5.000 persones a l'exterior i de 500 a 1.000 a l'interior. Ara, serà el TSJIB qui haurà de decidir si accepta la petició del Govern o, per contra, està d'acord amb la posició adoptada per la Fiscalia.

Negueruela ha defensat aquest dijous l'ús del certificat covid en sectors com l'oci nocturn. "Hi ha sectors tancats i seria una oportunitat per garantir la seguretat en els seus espais", ha declarat el portaveu del Govern en una entrevista al programa La Gran Vida d'IB3 Ràdio. Amb tot i això, el conseller va negar dilluns que l'Executiu anunciàs que el passaport covid s'exigiria a gimnasos i competicions esportives infantils. "Es va dir que es miraria, però no es va acordar a la Mesa de Diàleg Social ni va arribar a Consell de Govern", va subratllar.

stats