Tribunals
Societat 22/09/2022

La Fiscalia rebaixa a set anys i mig de presó la pena per a l'acusat d'incendiar un edifici ocupat a Eivissa

També retira l'acusació per al segon processat

ARA Balears
2 min
Un dels acusat per l'incendi d’un edifici ocupat a Eivissa.

PalmaLa Fiscalia ha rebaixat a set anys i mig de presó la pena que demana per al principal acusat d'incendiar un edifici ocupat a Eivissa, en el qual va morir una dona. A més, segons ha informat Europa Press, la fiscal ha retirat completament l'acusació contra el segon processat, a qui s'acusava de col·laborar en els fets.

En acabar el judici a l'Audiència Provincial de Palma, la fiscal ha modificat les seves conclusions i ha qualificat els delictes d'imprudència greu, la qual cosa permet rebaixar les penes que se sol·liciten. Així, acusa J. C. d'un delicte d'incendi amb perill per a la vida o integritat de les persones per imprudència greu, en concurs amb tres delictes de lesions per imprudència greu i un delicte d'homicidi imprudent.

Les acusacions particulars i les defenses s'han adherit a la nova petició del Fiscal, que dona per bo el "reconeixement exprés" de l'acusat en el judici. L'home va admetre que va estar fumant als voltants de l'edifici i va declarar que "pot ser" que llançàs una llosca encesa.

La Fiscalia modifica així la seva versió inicial dels fets, que acusava l'home d'haver iniciat el foc intencionadament per venjança contra un resident de l'edifici. Aquests canvis es produeixen després d'un acord de conformitat amb la resta de parts personades en el procediment. L'única discrepància és d'una de les acusacions particulars, sobre la quantitat amb la qual es pretén indemnitzar els germans de la víctima, ja que reclamen que ha de ser superior. La magistrada del Tribunal ha citat el Jurat i les parts personades per al pròxim dilluns per comunicar l'objecte de veredicte.

Cal recordar que a conseqüència de l'incendi, que va tenir lloc el 13 de maig de 2019, una dona de 59 anys que residia a la segona planta va morir per la inhalació de substàncies tòxiques generades per l'incendi. Altres residents també van resultar afectats per cremades de segon grau i intoxicació.

stats