Societat 22/02/2019

Fins a 1.500 metres cúbics de ciment amenacen Cala Falcó

Terraferida denuncia que dins d'aquesta zona del litoral manacorí, hi ha intencions de tramitar un nou projecte d'edificació

Ara Balears
2 min

PalmaEl col·lectiu Terraferida denuncia que la zona litoral manacorina compresa entre l'Estany d'en Mas i Cala Falcó està greument amenaçada per un nou projecte d'edificació. La finca de Can Fresquet, que actualment és edificable, permet construir-hi un gran edific de fins a 1.500 metres cúbics i 500 m2 a alguns centenars de metres de la mar.

Tot i que la major part d'aquesta zona està protegida com a

"Edificar aquesta zona podria tenir greus conseqüències paisatgístiques, perquè un edifici d'aquesta mida seria visible des de la majoria de cales verges de Manacor", assegura el col·lectiu. A més a més, tindria "conseqüències ecològiques", perquè es tracta d'una zona natural de gran riquesa botànica i faunística molt ben conservada, afegeixen.

Segons expliquen en un comunicat, la finca que es vol edificar alberga la cova del Pont, la cova del Pirata, la cova de la Piqueta i la cova dels Xots a l'interior i dues més a la zona litoral, la cova del Moro i la cova de na Dent, cosa que també és destacada al vídeo promocional per vendre aquesta propietat.

Tal com indica Terraferida, aquest conjunt en va motivar la protecció com a

Antecedents urbanístics

El 26 de febrer de 2014 la comissió de govern de l'Ajuntament de Manacor va concedir una llicència d'edificació d'un habitatge aïllat amb piscina a aquesta zona. El març de 2017, en veure que el projecte no s'havia iniciat,

Les darreres setmanes, asseguren, hi ha hagut moviments que apunten a un nou interès a tramitar el projecte i en vista que cap administració ha incrementat la protecció de la zona en tot aquest temps, podria prosperar. "Aquest és sols un exemple, perquè a la zona hi ha algunes altres parcel·les edificables que podrien seguir el mateix camí", adverteixen.

stats