SALUT
Societat 22/07/2015

Els fills de persones amb esquizofrènia i trastorn bipolar pateixen més psicopatologies

El TDAH o la depressió són algunes de les malalties amb més prevalença, segons un estudi de l'Institut Pere Mara de Reus

Efe
1 min
La depressió i l’ansietat
 Agreugen els símptomes associats a força trastorns mentals.

BarcelonaEls fills de persones que pateixen esquizofrènia o trastorn bipolar pateixen més psicopatologies, com trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) o depressió, segons un estudi clínic fet a 248 persones, tal com informa l'Institut Pere Mata de Reus (Baix Camp).

L'estudi va incloure 90 fills de pares amb trastorn bipolar, 41 fills de pares amb esquizofrènia i 107 fills de pares sense trastorn bipolar ni esquizofrènia, tots compresos entre 7 i 17 anys.

Es tracta d'un estudi longitudinal amb seguiment a 2 i 4 anys i que parteix del fet que els fills de pacients amb esquizofrènia i trastorn bipolar tenen un risc més elevat de patir aquests trastorns, ja que el risc genètic és el factor de risc més robust per patir la malaltia.

Per tant, el seguiment longitudinal d'aquests nens pot ajudar a establir quins mecanismes neurobiològics i clínics estan implicats en el desenvolupament del trastorn bipolar i l'esquizofrènia.

Hi ha estudis previs de fills de pares amb esquizofrènia o amb trastorn bipolar que ja reporten taxes elevades de psicopatologia en comparació de la població general.

No obstant això, l'estudi és pioner perquè inclou fills de pares amb esquizofrènia, d'una banda, i fills de pares amb trastorn bipolar, de l'altra, per així poder-los comparar.

Els resultats assenyalen que els fills de pacients amb esquizofrènia van presentar més prevalença de TDAH que els fills de pacients amb trastorn bipolar i que el grup control.

El TDAH va ser també més prevalent en els fills de pacients amb esquizofrènia que en els fills de pacients amb trastorn bipolar. També els fills de pacients amb trastorn bipolar van presentar més prevalença de trastorn depressiu que els fills del grup control.

stats