Famosos
Societat 22/06/2022

La filla trans d'Elon Musk sol·licita el canvi de cognom

L'home més ric del món va dir a Twitter que era un "defensor" de la comunitat trans però que els "pronoms foten pena"

2 min
Elon Musk en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUna filla trans de l'empresari Elon Musk ha sol·licitat a un tribunal dels EUA que reconegui el seu gènere i, de passada, un nou nom i cognom perquè no se la "relacioni" amb el seu pare "de cap manera", han informat aquest dimarts mitjans dels EUA. Xavier Musk, de 18 anys, ha acudit a un tribunal de Los Angeles (Califòrnia) per demanar que es reconegui la seva identitat de gènere femenina i també el fet, va dir, que no "viu" ni vol tenir vincles amb el seu "pare biològic, de cap manera i per cap concepte", publica el New York Post. La noia ha sol·licitat que el seu nom sigui Vivian Jenna Wilson –amb la qual cosa pren el cognom de Justine Wilson, l'exdona de Musk i mare de cinc dels seus set fills vius– i té programada una audiència sobre el seu cas divendres que ve.

El multimilionari fundador de Tesla i SpaceX, l'home més ric del món, no s'hi ha pronunciat, encara, però diumenge, que va ser el Dia del Pare als EUA, va escriure al seu compte de Twitter: "Estimo molt tots els meus fills". Tot i això, alguns mitjans han rescatat missatges seus de finals del 2020 a les xarxes socials, on és molt actiu, en què assegurava que era un "defensor" de la comunitat trans però també que els "pronoms foten pena" i que "són un malson estètic". Amb això es referia a la tendència, creixent als Estats Units, d'identificar-se amb un pronom he, she o them, en aquest últim cas per referir-se a persones que es consideren de gènere no binari.

Musk ha tingut vuit fills al llarg de la seva vida. El seu primogènit, una nena anomenada Nevada Alexander, va morir de mort sobtada el 2002 deu setmanes després d'haver-la presentat públicament. Era filla d'ell i Justine Wilson, amb qui tindria cinc fills més els anys en què van estar junts, des del 2000 al 2008. El 2004, la parella va tenir bessonada: Griffin i Xavier –ara Vivian–. El 2006 van tenir trigèmins: Damion, Saxon i Kai. Després de divorciar-se, l'empresari va començar una relació amb l'artista Grimes, amb qui va tenir dos fills més. El primer, nascut el 2020, i anomenat XÆA-12, i el segon, una nena, nascuda l'any passat amb el nom d'Exa Dark Sideræl.

Una de les poques imatges existents de Vivian Wilson amb el seu pare, Elon Musk
stats