La tempesta causa 142 incidents a les Balears, 100 dels quals s'han produït a Mallorca

El temporal va obligar a desviar alguns vols i va provocar retards als aeroports de Palma i Eivissa

Emergències ha informat que el balanç a les 9 h d'aquest dimecres és de 142 incidents registrats a les Balears: 100 a Mallorca, 37 a Eivissa i cinc a Menorca. A més, la carretera de Selva a Mancor que havia estat tallada provisionalment al trànsit pel despreniment de pedres d'un mur a la calçada ja ha estat oberta de nou.

Un total de sis vols amb destinació a l'aeroport d'Eivissa i 12 amb destinació a Palma varen de ser desviats a causa de les males condicions meteorològiques, segons ha informat  Aena . A les 20 h d'aquest dimarts varen començar a produir-se desviacions de vols a altres aeroports del país. Entre d'altres, s'ha desviat un vol Munic-Eivissa a Palma; un Londres-Eivissa, a Maó; un Nàpols-Eivissa, a Alacant; un Brussel·les-Eivissa, a València, i un vol Màlaga-Palma, a Barcelona. El gestor aeroportuari ha informat que els tres aeròdroms balears ja operen amb total normalitat després de les tempestes d'aquesta nit.

Per altra banda, tres persones varen resultar ferides quan un cap de fibló registrat al municipi eivissenc de Sant Antoni va aixecar de terra una caseta d'obra amb tres treballadors a dins, durant aquesta tercera jornada de temps advers a causa de la DANA que envolta les Balears.

El servei d'emergències 061 va informar que els tres homes que varen resultar ferits treballen en una obra que es duu a terme en un hotel de Cala Gració, i varen ser evacuats a la policlínica Nuestra Señora del Rosario. Un d'ells està en estat greu i els altres dos, en estat lleu. Els Bombers d'Eivissa varen haver de tallar pins per obrir pas a les dues ambulàncies, una de Suport Vital Avançat i una altra de Suport Vital Bàsic, que varen evacuar els ferits.

La Policia Local del municipi ha comptabilitzat uns 200 arbres que han caigut en un tram de set quilòmetres de la carretera de Santa Agnès (Ei-651) pel cap de fibló.

Els serveis d'emergències de l'112 han atès 48 incidències relacionades amb el mal temps i els efectes de la DANA que assota les Balears des de diumenge. Del total d'incidents, 33 han tingut lloc a Mallorca, 12 a Eivissa i 3 a Menorca.

El centre territorial de les Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que les pluges que han caigut des de diumenge han deixat registres de 79,8 l/m² a Santa Maria, 71 l/m² a Palma i a Llucmajor, 70,6 l/m² a Escorca, 66,6 l/m² a Lluc i 59 l/m² a l'aeroport de Palma.

En el cas d'Eivissa, les majors precipitacions s'han acumulat a Sant Antoni (54,8 l/m²), l'aeroport (53,8 l/m²) i Sant Joan de Labritja (36,4 l/m²). Només aquest dimarts, la línia de tempestes ha deixat ratxes de vent molt fortes, d'almenys 100 quilòmetres per hora a Eivissa i precipitacions molt intenses de fins a 30 l/m² en 30 minuts. A Menorca, els registres més elevats de precipitacions acumulades són de 49,4 l/m² en Cala Galdana, 49 al Mercadal i 38,8 a Ciutadella.

A més dels tres ferits, el cap de fibló ha causat la caiguda d'arbres, que ha obligat a tallar la carretera que uneix Sant Antoni amb Santa Agnès (E-651), Sant Antoni amb Sant Rafel (E-500), i Sant Antoni amb Sant Miquel (E-451), segons ha informat el Consell d'Eivissa. El servei de carreteres d'Eivissa treballa per retirar els arbres de la via i restablir el trànsit. També s'ha hagut de tallar l'autovia a l'aeroport, que ha quedat inundada.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF