Societat 11/01/2022

La festa grossa d'Elisabet II per celebrar els seus 70 anys al tron

Buckingham ha revelat tots els actes previstos amb motiu del jubileu de platí de la reina britànica, al càrrec des del 1952

2 min
Elisabet II

BarcelonaEl Palau de Buckingham ha donat a conèixer per primera vegada el programa amb les celebracions que es duran a terme aquest 2022 per commemorar el jubileu de platí de la reina Elisabet II, que arribarà als 70 anys al tron. Festes de carrer, un concert en què actuaran algunes de les estrelles més reconegudes del planeta i la possibilitat de visitar algunes de les residències de la monarca s'inclouen en aquest calendari d'actes, que ja s'ha inaugurat amb una competició de postres oberta als ciutadans. En aquest concurs, conegut com la competició de púding del jubileu, es convida els ciutadans a crear un plat dedicat al regnat de la monarca britànica.

La desfilada militar Trooping the Colour ha estat una cita històrica per als membres de la família reial britànica

En un altre dels actes previstos entre el 12 i el 15 de maig, més de 500 cavalls i un miler d'intèrprets participaran en un espectacle de 90 minuts que transportarà a l'audiència al castell de Windsor i la seva història des que va néixer la monarca, el 1926, fins avui. El 2 de juny se celebrarà la tradicional desfilada anual Trooping The Colour per celebrar l'aniversari de la sobirana, a càrrec de l'anomenat Primer Batalló de la Guàrdia a Cavall, de la Guàrdia Irlandesa i més de 1.200 agents i soldats. També les residències reials de Sandringham i Balmoral s'obriran als residents i visitants durant aquests dies festius. Aquest esdeveniment trenca la tradició, ja que sempre s'ha celebrat en dissabte, però aquest cop Buckingham l'ha traslladat a dijous. La resta de membres de la família reial britànica tradicionalment surten al balcó principal de Buckingham al costat de la reina, des d'on observen el vol de la Royal Air Force.

Al calendari d'actes figura per a aquest cap de setmana llarg –hi ha pont al país– un servei d'acció de gràcies el 3 de juny a la catedral de Sant Pau, a Londres, i una festa al palau de Buckingham l'endemà, on hi haurà un concert amb alguns dels artistes més rellevants del món, segons asseguren des de palau, que no ha divulgat encara cap nom. El dia 5 es preveu la celebració del gran esmorzar del jubileu amb festes de carrer per tot el país. Al juliol el programa anuncia tres actes per marcar l'ascensió de la reina al tron, la coronació i els jubileus al palau de Buckingham, al castell de Windsor i al de Holyroodhouse.

stats