La FELIB després de la cimera estatal de batles: "El compromís de Montoro és decebedor"

Els ajuntaments no podran reinvertir els romanents acumulats com s'havia entès; el compromís del titular d'Hisenda només és de no vincular la reinversió del superàvit del 2017 a l'aprovació dels pressupostos de l'Estat

Representants de dotze municipis han acudit avui, dimarts, a una cimera d'ajuntaments a Madrid de la mà de la FELIB per conèixer en persona els acords entre la Federació Estatal de Municipis i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

“El compromís de l'Estat és decebedor”, explica el president Joan Carles Verd, qui especifica que allò que s'ha aprovat no va en la línia de les peticions dels ajuntaments. “Nosaltres volem que ens desbloquegin els 500 milions d'euros que els ajuntaments han acumulat en els bancs a conseqüència de la llei Montoro”, comenta el representant dels ajuntaments.

Durant la cimera, s'ha explicat que l'acord permetrà que la possibilitat de reinvertir el romanent, únicament del 2017, no estigui vinculada a l'aprovació dels pressupostos de l'Estat. El ministre Montoro es va comprometre que en dues setmanes es crearà el mecanisme necessari per fer-ho possible, “però això no té res a veure amb les nostres demandes”, afegeix Verd.

Si bé el president de la FELIB es mostra satisfet del que s'ha negociat, també reocneix que dista molt de les expectatives de la Federació. “Continuarem lluitant perquè es desbloquegin els comptes municipals”, assegura.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF