Societat 08/03/2019

Una feina d’anys que troba el suport de les institucions

Maria Fuster
1 min
Xisca Forners, coordinadora de coeducació de l’institut Son Ferrer, ubicat a Calvià.

CalviàFa dos cursos acadèmics que és obligatori per llei que tots els centres educatius tinguin agents de coeducació. “Nosaltres fa molts anys que hi treballam, perquè la majoria d’intervencions que hem fet de convivència moltes vegades estaven relacionades amb aquest tema. Fa 17 anys que feim el minut de silenci quan mor una dona víctima del masclisme”, explica Xisca Forners, coordinadora de coeducació de l’institut Son Ferrer.

Però és en els darrers anys quan s’hi ha treballat amb més intensitat, segons comenta. Recorda que fa sis anys varen posar un paper continu en el hall. “Vàrem demanar a l’alumnat si volia escriure-hi coses que els havien passat i no els havien agradat. La majoria eren insults”. Més del 80% eren agressions verbals masclistes i homòfobes, comenta. “I varen dir s’ha acabat” . Els darrers anys a Son Ferrer hanreforçat el tema de la coeducació. Fa tres anys, varen aprofitar que des de l’IB-Dona es va començar a potenciar la formació dels docents per millorar les seves eines en aquest sentit. I fa dos anys la Conselleria d’Educació va posar com a preceptiva la figura de l’agent de coeducació. “Nosaltres som uns privilegiats. Hi ha dotze professors que fan feina directa i la resta participen de manera indirecta en tot el que feim”.

Implicació

“Intentam que tot l’alumnat s’impliqui en les activitats que realitzam. El que feim és organitzar-ho i posar tots els mitjans perquè es pugui dur a terme”, assenyala Xisca Forners, qui destaca també el suport de l’equip directiu del centre i el de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Calvià.

stats