Societat 14/09/2018

La FAPA demana al Govern que doni prioritat a l'atenció a la diversitat educativa

L'entitat ha indicat que els resulta "incomprensible" que els serveis administratius "no donin resposta" a la demanda de personal educatiu quan els centres ho sol·liciten

Ara Balears
1 min
Imatge de recurs.

PalmaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) ha demanat al Govern que doni prioritat a l'atenció a la diversitat als centres educatius de Mallorca i ha denunciat la falta de personal especialitzat en aquest àmbit.

"Cada inici de curs ens trobam famílies que denuncien que els seus fills no estan correctament atesos per falta de personal i per circumstàncies laborals que afecten la correcta atenció d'aquests infants", ha assegurat l'entitat en una nota de premsa.

La FAPA ha assenyalat que, en concret, els col·legis necessiten més auxiliars tecnicoeducatius dels que hi ha actualment i ha destacat la figura d'aquests professionals perquè atenen de manera individualitzada alumnes amb necessitats educatives especials.

D'altra banda, ha reiterat que és responsabilitat dels mateixos centres realitzar les demandes de personal que considerin necessari i imprescindible a la Conselleria d'Educació i Universitat.

L'entitat ha indicat que els resulta "incomprensible" que els serveis administratius "no donin resposta" a la demanda de personal educatiu quan els centres ho sol·liciten.

"Si el centre educatiu és aquell que coneix les necessitats dels seus alumnes però després el seu criteri no és vàlid quan justifica una demanda concreta, tenim una clara contradicció en els termes", ha sentenciat la federació.

stats