Societat 30/12/2021

La FAPA demana que la tornada a les aules sigui presencial

La federació defensa que només així es garanteix que l'educació "no baixi dels mínims acceptables"

ARA Balears
2 min
Una escola a l'hora de la sortida.

PalmaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares de Mallorca (FAPA) ha reclamat que la tornada a les aules després de les festes de Nadal sigui presencial. En un comunicat emès aquest dijous, defensen que la presencialitat és l'única manera que l'educació "no baixi dels mínims acceptables", al mateix temps que permet als infants i joves "viure una certa socialització, imprescindible per a la seva salut mental i emocional".

En aquesta línia, la FAPA recorda que "l'experiència del confinament de l'inici de la pandèmia i la del curs passat ens ha mostrat els perjudicis per a l'alumnat d'un sistema semipresencial". "Vàrem poder viure efectes negatius tant a escala acadèmica com emocional, i amb uns efectes majors en alumnat vulnerable o amb necessitats educatives especials", continua. I afegeix que "el 2022 serà el tercer curs que infants i joves viuen restriccions a l'educació, i és responsabilitat de tots que aquestes no els continuïn perjudicant com ho han fet fins ara.

El comunicat arriba després que ahir es fes públic que els ministeris d'Educació i Sanitat es reuniran el dimarts 4 de gener per avaluar l'inici del segon trimestre en el context de la sisena onada. En aquest sentit, fonts del departament que dirigeix Pilar Alegría han assegurat a Europa Press que la prioritat és reprendre el curs amb classes presencials i han demanat "no generar alarma" per aquesta qüestió perquè els infants s'estan contagiant en entorns aliens a l'àmbit educatiu.

En el mateix sentit es va expressar ahir la consellera de Salut, Patrícia Gómez, que va defensar que les escoles "continuen sent segures" i que són els llocs on "s'aturen les cadenes de transmissió". Així i tot, va afirmar que totes les mesures "s'han d'avaluar a cada moment". Segons les dades més actualitzades del Govern balear, que corresponen a la setmana de l'11 al 17 de desembre, als centres de les Balears hi havia 676 alumnes i 44 professors positius, rècord de tota la pandèmia. A més, 2.423 alumnes de 124 grups escolars estaven en quarantena. Del total de confinats, el 91% correspon als nivells d'Infantil i Primària, en els quals la majoria de l'alumnat no està vacunat.

stats