Societat 10/09/2018

La FAPA s'oposa que l'Ajuntament d'Inca promocioni públicament el Birracruzis

Denuncien que el Consistori autoritzi des de fa 3 anys una activitat que promou el consum abusiu d'alcohol entre menors

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una de les edicions del Birracruzis celebrades a Inca.

PalmaDia 6 de setembre es va presentar al ple de l'Ajuntament d'Inca, a petició d'El Pi, una moció per prohibir la festa privada del Birracruzis que es realitza a Inca des de fa 3 anys. En un comunicat FAPA Mallorca s'oposa a la defensa i promoció pública que es fa "d'un tipus de diversió completament lligada al consum abusiu d'alcohol que fan els adults davant els menors" amb "l'autorització i el vistiplau de l'Ajuntament".

La federació recorda que fa tres anys es va reunir amb l'actual batle del Consistori inquer, Virgili Moreno, per tractar el tema i asseguraren que no volien prohibir cap activitat, únicament arribar a un acord perquè "es fes de manera que no afectàs els menors". D'acord amb el comunicat, Moreno va prometre que així seria, però "tot ha continuat igual i, a més, es fa a una de les places més cèntriques del poble".

A més, retreuen al batle que "quan anomeni FAPA Mallorca, ho faci per dir tota la veritat i no només la que li va bé", atès que és cert que es va reunir amb la federació però després no va complir res del que els va prometre.

També han volgut expressar "decepció pels polítics", ja que la moció presentada acabà com "una guerra entre partits per aprofitar un greu problema que té la joventut per començar a fer campanya electoral".

Finalment, expliquen que no entenen que no es pogués escoltar la proposta intermèdia de la regidora d'Educació, "perquè es tracta de guanyar el contrari, no de vetllar perquè no es vulnerin els drets dels menors, una vulneració que ja està en coneixement de l'Oficina de Defensa dels Drets dels Menors del Govern balear", afirmen.

stats