Pares, psicòlegs i educadors, en contra de la proliferació de les cases d'apostes

La FAPA, juntament amb entitats com el Col·legi de Psicòlegs, Projecte Home i Unicef, han signat un manifest per denunciar la presència massiva de sales de joc a l'illa

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha signat juntament amb altres entitats de protecció del menor un manifest per denunciar la proliferació de les cases d'apostes a l'illa i la manca de control per part de l'Administració pública. Per lluitar contra aquest augment, proposen incorporar l'addicció al joc dins el Pla Nacional de Drogues, entre altres mesures.

La FAPA ha destacat la presència massiva i descontrolada de locals d'apostes i "màquines escurabutxaques" especialment a les barriades amb poblacions més desafavorides econòmicament. Juntament amb els representants de la resta d'entitats, han criticat la constant i agressiva publicitat de jocs online amb la participació de personatges públics i de referència per als més joves.

Les sales de joc creixen sense fre a les Balears

A més, han expressat la seva inquietud davant la presència d'aquests locals en espais freqüentats per menors, on actuen com "un element potent de promoció" d'una pràctica nociva i no recomanable. Les entitats adherides al manifest han qualificat l'addicció al joc com "la nova epidèmia del segle XXI".

Entre altres mesures, proposen la restricció de la publicitat del joc, la unificació de les regulacions del joc entre administració central i autonòmica, així com el control d'accés a tota mena de jocs presencials i online. En aquest sentit, consideren que limitar la presència de cases d'aposta a 100 metres d'espais freqüentats per menors "és un insult" i assenyalen que el fàcil accés crea nous problemes com l'alcoholisme en menors i trastorns psicològics.

Les entitats que hi han participat han estat el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears, la FAPA Mallorca, la Federació AAVV de Palma, l'Institut Europeu d'Estudis en Prevenció, Juguesca - Júlia Monge i Antònia Miralles, l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, l'Oficina Defensora de la Ciutadania de Palma, el Projecte Home Balears, Unicef Balears, l'Associació Balear de Salut Mental, el Col·legi Oficial Treball Social Illes Balears, el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, l'IRIE de la UIB i l'Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible de la UIB. 

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF