Societat 21/08/2020

Les famílies ja poden consultar els plans de contingència dels centres educatius per al curs que ve

Els documents preveuen tres escenaris per planificar l'any escolar depenent de l'evolució epidemiològica de les Balears

Ara Balears
2 min
Una aula de l'escola Verge de Lluc de Palma

PalmaEls docents i les famílies ja poden consultar els plans de contingència que han elaborat els centres educatius de les Balears, a través del Gestib. Segons ha informat la Conselleria d'Educació aquest divendres, per accedir a aquesta informació s'ha d'entrar a la 'Web de famílies' i anar a l'opció de 'Documents del centre'.

Totes les escoles i instituts de les Illes varen elaborar al juliol els seus plans de contingència per planificar el curs 2020-21 adaptant-se a la realitat sanitària derivada del covid-19. Equip directiu i claustre de professors varen ser els encarregats de donar-hi forma, amb l'acompanyament d'un inspector de referència i seguint les instruccions aprovades per la Conselleria a finals de juny.

Aquestes normes són producte de la feina de 14 comissions de treball integrades per representants docents, famílies, administració i sindicats. Entre altres coses, els documents fan referència a l'organització i el funcionament dels centres, la metodologia en el pla de digitalització, la gestió dels serveis complementaris com el menjador i el transport, i les mesures higièniques.

Tot això, adaptat a tres escenaris diferents: l'A, amb presencialitat dins la nova normalitat; el B, amb presencialitat per a les etapes d'Infantil, Primària i Educació Especial, i un sistema mixt per als altres cursos; i el C, que comportaria el confinament total i l'ensenyament a distància. Cal recordar que el conseller Martí March es va trobar amb l'oposició de sindicats, equips directius i docents, sobretot per la manca de precisió quant als recursos humans i d'espai de què es disposaran.

D'altra banda, l'STEI i l'ANPE han demanat negociar amb Educació les condicions de la semipresencialitat per al nou curs en una mesa sectorial urgent. Les dues organitzacions sindicals demanen que s'ampliïn els espais físics, s'abaixin les ràtios a les aules i que s'incrementi el nombre de professors.

stats