Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

La família de Sevilla va morir per un enverinament químic encara desconegut

Es descarta la intoxicació alimentària i el suïcidi. Es desconeix si ho van ingerir amb el menjar o va ser mitjançant alguna altra via, com la inhalació

Els tres membres d'una família que van morir el passat dia 14 a Alcalá de Guadaíra (Sevilla) van patir un enverinament per una substància química encara no identificada, segons han informat avui a Efe fonts de la investigació.

Les esmentades fonts han precisat que, per la simptomatologia i ràpida mort, els experts han descartat una intoxicació alimentària i s'inclinen per un enverinament químic.

La substància causant encara no ha estat identificada en les anàlisis de vísceres i mostres realitzades per l'Institut de Toxicologia a Madrid i Sevilla, i també es desconeix si la van ingerir amb el menjar o va ser mitjançant alguna altra via, com la inhalació.

Els experts descarten el suïcidi o homicidi i s'inclinen per la possibilitat que la família pogués haver introduït el verí per error en els aliments que van sopar la nit anterior, per exemple, confonent un mata-rates amb farina per arrebossar el peix que van menjar, segons les fonts esmentades. La inhalació d'algun plaguicida és una altra de les possibilitats que estudien els investigadors.

El pare de família, Enrique Caño, de 61 anys, va donar l'avís en dues ocasions al llarg de la nit del dia 13 i el matí del 14 als serveis d'emergència sanitària pels símptomes que presentaven ell mateix, la seva esposa, Concepció Baptista, de 50, i la seva filla de 14 anys, que van morir al dia següent.

Una altra filla de 13 anys, que aquella nit no va sopar amb la seva família, no va presentar símptomes i ha estat en tot moment fora de perill, tot i haver quedat ingressada de manera preventiva a l'
Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

Les esmentades fonts han indicat a Efe que la Fiscalia de Protecció de Menors ha obert un expedient sobre la tutela d'aquesta menor, la custòdia de la qual desitja assumir una germana major d'edat, resident també a Alcalá de Guadaíra i fruit d'un matrimoni anterior del seu pare .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF