Falsa alarma de coronavirus en un local de massatges a Palma

La presència de policies amb màscares anticontaminació i de professionals mèdics sorprèn els veïns

Salut Pública ha activat aquest dijous dematí el protocol de coronavirus en un local de Son Cotoneret, a Palma, després de rebre l'avís que hi podia haver dues dones de nacionalitat xinesa amb símptomes que encaixaven amb els de la malaltia. Segons fonts policials, a l'establiment hi ha un negoci de massatges. Agents de la Policia Nacional s'han desplaçat a la zona i, aplicant el protocol davant les alertes de possible coronavirus, han custodiat l'immoble on hi havia les afectades amb màscares anticontaminació. Això, i l'arribada d'un equip mèdic dels serveis sanitaris, ha sorprès i alarmat els veïns de la zona.

Els agents han anat al lloc després de rebre la telefonada d'un home que ha avisat que les dues dones podrien tenir símptomes d'alguna malaltia respiratòria, segons fonts policials. Una ambulància s’ha desplaçat per atendre-les i comprovar si reunien els requisits per ser considerades casos sospitosos de coronavirus. Fonts de Salut asseguren que s'ha descartat aviat aquesta possibilitat, perquè no tenien símptomes de la malaltia i, segons ha pogut saber l'ARA Balears, ni tan sols tenien febre. A més, tampoc han estat a Hubei, a la Xina continental, o en contacte amb casos confirmats. 

Fa unes setmanes, la Conselleria de Salut va informar del primer cas de coronavirus detectat a Mallorca. Va ser un cas lleu i el pacient britànic va sortir de l'hospital divendres passat. Precisament, el  ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar aquest dimecres que "el tractament del cas de coronavirus a les Illes ha estat de llibre". 

El Covid-19 –així es com s’ha batejat aquest brot de coronavirus que té mig món en alerta– ja ha provocat 2.009 morts, segons fonts de la Comissió Nacional de Salut xinesa. En total, el número de contagis és de 74.280, amb 11.977 malalts en estat crític i 5.258 casos sospitosos. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF