Societat 04/05/2022

La Facultat d'Educació de la UIB celebra els 30 anys

Més de 10.000 alumnes s'han graduat en tres dècades

ARA Balears
2 min
Entrada d'un dels edificis de la UIB

PalmaLa Facultat d'Educació de la UIB compleix enguany 30 anys i, per aquest motiu, l'equip de deganat ha organitzat un programa d'actes commemoratius. El primer és una exposició de l'obra de tres artistes, un de cada illa -Diana Bustamante, de les Pitiüses; Francesc Florit Nin, de Menorca; i Menéndez Rojas, de Mallorca- per evidenciar la presència i la influència de la facultat a tot l'Arxipèlag.

Han creat les obres expressament per a l'aniversari i s'hi plasmen "la transformació dels materials, l'aigua i la figuració abstracta, que volen retre homenatge a tots els que han fet possible aquests 30 anys d'Educació", explica la Universitat illenca en un comunicat.

La inauguració de l'exposició és dia 4 de maig al campus de Palma; al setembre viatjarà a la seu de Menorca i al novembre, a la d'Eivissa i Formentera. Per altra banda, dia 19 de maig es presentarà el llibre Transformar la formació inicial del professorat: el paradigma realista, del doctor Miquel Oliver i la doctora Maria Rosa Rosselló. La presentació serà a càrrec de la doctora Pilar Benejam i hi assistirà Carmen Fernández, presidenta de la Conferència de Degans i Deganes d'Educació.

A més, els dies 12 i 13 de maig tindran lloc les Jornades d'Educació Social, mentre que dissabte 11 de juny hi haurà un concert commemoratiu al pati del Museu de Mallorca. Així mateix, el Laboratori del Patrimoni Historicoeducatiu de la Universitat de les Illes Balears prepara una exposició de panells amb la història de la Facultat d'Educació, coordinada pel doctor Bernat Sureda.

Més de 10.000 graduats

La Facultat d'Educació va néixer el 26 d'octubre de l'any 1992. El primer degà va ser el doctor Antoni Colom i actualment ho és el doctor Miquel Oliver. També han estat deganes de la Facultat les doctores Francesca Salvà i Dolors Forteza, i el doctor Josep Lluís Oliver. A partir del curs 1997-98, es començaren a impartir estudis d'Educació Infantil i d'Educació Primària a les seus de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Durant aquests trenta anys, 10.827 estudiants s'han graduat a la Facultat d'Educació (407 a la seu d'Eivissa; 324 a la seu de Menorca; 9.900 a la seu de Palma i 196 estudiats d'Educació Social a través de UIB Campus Digital). Pel que fa a aquest curs 2021-22, la facultat té 2.143 alumnes (1.983 a Palma; 79 a Menorca i 81 a Eivissa). Actualment, la Facultat treballa "en la implantació d'un projecte de transformació de la formació inicial".

stats