Fabricants de material de construcció reclamen un corredor marítim entre illes amb taxes més econòmiques

El cost de transportar-lo de Mallorca a Eivissa és pràcticament el mateix que dur-lo des de la Xina

L'Associació d'Indústries Fabricants de Materials de Construcció de les Balears ha reclamat aquest dimecres un corredor marítim "en condicions" que permeti abaratir el transport dels seus productes entre les illes. El vicepresident d'aquesta entitat, anomenada Construïm i adherida a la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Toni Garí, ha assegurat en una roda de premsa que "el cost de transportar material de construcció de Mallorca a Eivissa és pràcticament el mateix que dur-lo de la Xina".

Garí ha subratllat també la necessitat de cercar la manera perquè constructors i promotors de l'Arxipèlag consumeixin materials propis de les Balears i aprofitar així el producte de qualitat que es fabrica a les Illes. També ha insistit en la importància de fomentar "l'economia circular" i ha recordat la capacitat que té el sector de donar feina continuada tots els mesos de l'any. En aquest sentit, ha remarcat que el sector factura entre 50 i 60 milions d'euros anuals, per això demana que la riquesa que crea la fabricació de materials quedi a les Illes.  "No podem dependre tant del model turístic", ha dit el dirigent de la patronal, que també ha demanat al Govern més inversió en Formació Professional dual i que la intenció de promoure el sector productiu a les Illes es demostri amb fets i no només amb paraules.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller de Sectors Productius, Juan   Pedro Yllanes,  ha reconegut que, si bé les Balears "no renuncien que el model turístic sigui el principal motor de l'economia", el  sector de la producció de materials de construcció és sinònim de "sostenibilitat i economia circular". Per altra banda , Yllanes ha apuntat que la part fiscal de Règim Especial de les Balears (REB) que el G overn "reclama contínuament" serviria per igualar la competitivitat dels productes a les Illes.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF