LA SOLEDAT

Les obres de rehabilitació de la fàbrica Can Ribes s'iniciaran a final d'any

Finalment, serà l'equip d'arquitectes de l'Ajuntament de Palma l'encarregat de dur a terme la reforma de la nau principal 

Les obres rehabilitació de la nau principal de la fàbrica Can Ribes podrien iniciar-se a final d'any. L'equip d'arquitectes de l'Ajuntament de Palma enllesteix ara el projecte d'execució i, comptant amb el període per fer els tràmits de contractació, s'espera poder començar a intervenir-la entre desembre d'enguany i gener de 2019. 

El gerent d'Urbanisme, Joan Riera, ha explicat que, per qüestions administratives i de contractació, els serveis jurídics varen informar de la impossibilitat de renovar el contracte a Jaume Ferrrer, l'arquitecte que havia executat la primera fase de la reforma l'any 2005 amb el projecte 'Plaça Can Ribes'. 

La idea de Cort és ajustar la intervenció i fer una reforma més austera. En una primera fase es preveu rehabilitar-ne la nau principal, situada entre el carrer Fornaris i Brotad. La intenció és que aquest espai aculli un centre d'arts escèniques i de circ. Per això, la Regidoria de Cultura convocarà un concurs al qual es podran presentar les empreses interessades. 

En un primer moment es pensava disposar de 500.000 euros per a la reforma d'aquesta nau que provendrien de la Llei de capitalitat, però segons Joan Riera el pressupost final encara no està tancat. 

No hi ha dates previstes encara per a la segona fase del projecte, que consistiria en la connexió del carrer Brotad amb el carrer Manacor. 

L'antiga fàbrica de Can Ribes serà un centre d'arts escèniques

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF