Societat 16/07/2020

Dos detinguts a Palma per explotar un treballador amb torns de 17 hores

La Policia Nacional ha arrestat el propietari i un directiu d'una empresa de rentat de cotxes de Palma

Ara Balears
1 min
L’Aevab calcula que es fa de manera il·legal l’exportació des de les Illes d’aproximadament el 50% dels vehicles (una activitat comercial en auge).

PalmaLa Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a Palma el propietari i la cap d'operacions d'una empresa dedicada a rentar cotxes acusats d'explotar un treballador amb torns de fins a 17 hores, sense dies lliures i cobrant 1,50 euros l'hora. La víctima havia arribat el mes de juliol del 2019 des de l'Amèrica del Sud i va treballar per a l'empresa entre l'agost de l'any passat i el març passat, mentre es trobava en una situació irregular a Espanya.

Mentre l'explotaven, aprofitant que no tenia permís de treball, ha viscut amb la seva dona en una caseta d'obra del mateix recinte de l'empresa de rentat de cotxes. A canvi, havia d'estar disponible les 24 hores del dia per treballar, segons un comunicat de la Policia Nacional. Després de fer una investigació per determinar els fets, la Policia assenyala els responsables de l'empresa com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors.

stats