Els experts urgeixen a traslladar les deu nacres supervivents de Balears

Els deu exemplars d'aquests mol·luscs bivalves, que han sobreviscut a la plaga, haurien de ser protegits a un lloc on puguin reproduir-se

L'equip d'experts que estudien com combatre el paràsit que ha acabat amb centenars de milers de  nacres  en el litoral de les Illes Balears consideren urgent traslladar els deu exemplars d'aquests mol·luscs bivalves que han sobreviscut a la plaga a un lloc protegit on puguin reproduir-se.

Així ho han recomanat els especialistes de l'Institut Español d'Oceanografia (IEO), l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats ( Imedea)  i de diferents departaments de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca de Balears. Són els professionals que integren el grup de treball creat per tractar d'evitar la desaparició d'aquesta espècie marina davant l'epidèmia infecciosa que afecta a tot el Mediterrani occidental.

Segons ha informat el  Govern  balear en un comunicat, el grup va analitzar l'expansió de la "catàstrofe", que ha arribat a les illes de Sicília i a Còrsega, a més de la totalitat del litoral espanyol.  Els científics van considerar la singularitat de l'exemplar de Cabrera batejat com a "Castellet", del que es té constància que ha superat la malaltia generada pel paràsit que està acabant amb  l'espècie.

Així mateix, van abordar els avanços en la identificació del patogen responsable de la desaparició de la gairebé totalitat de les  nacres d e les illes, a la qual ha contribuït el Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura d'Andratx.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF