Societat 13/01/2022

Els estudiants de la UIB afectats pel covid-19 podran optar a un tercer examen addicional

Tindran dret a aquesta opció aquells que no hagin pogut acudir a les dues convocatòries per ser positius o estar confinats

ARA Balears
1 min
Una alumna de la UIB en una imatge d'arixu.

PalmaEls alumnes de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que no poden presentar-se a la convocatòria regular ni extraordinària dels exàmens a causa del covid-19 -ja perquè són positius o haver de fer quarantena- podran optar a una tercera convocatòria, la data de la qual fixarà el professor de cada assignatura.

Es tracta d'una mesura acordada aquesta setmana amb vista al període d'exàmens que comença el 17 de gener. El consell de direcció de la UIB s'ha reunit aquest dimecres per analitzar la situació i decidir mecanismes per facilitar que els alumnes es puguin avaluar.

Segons han informat Europa Press fonts de la universitat, si un alumne no pot assistir ni a la primera ni a la segona convocatòries per motius relacionats amb el covid-19, podrà fixar amb el professor una tercera data per fer l'examen. A més, també tindran l'opció aquells que no hagin pogut assistir a la primera, però sí a la segona i aquesta darrera l'hagin suspesa. Així, tenen l'oportunitat de recuperar.

Cal remarcar que es consideraran estudiants afectats pel covid-19 aquells que hagin donat positiu, que siguin sospitosos d'estar contagiats perquè en tenen símptomes, que siguin contactes estrets d'un positiu i no tinguin la pauta de vacunació completa.

Així mateix, es considerarà que un alumne que sigui contacte d'un positiu, però estigui vacunat completament i no tingui símptomes, podrà fer l'examen i, per tant, no tindrà dret a la convocatòria addicional. En qualsevol cas, per poder optar a aquesta avaluació, és imprescindible que els alumnes notifiquin i acreditin la seva situació.

stats