EDUCACIÓ
Societat 10/06/2013

3.735 estudiants de les Illes comencen avui la Selectivitat

Les proves d'accés arriben enguany enmig del debat entorn de la LOMQE

A. Z.
1 min
El campus de la carretera de Valldemossa (a la imatge) acollirà les proves de 3.044 alumnes.

Palma.Avui comencen les proves d'accés a la universitat, en la primera de les tres jornades previstes per realitzar els exàmens de Selectivitat (11, 12 i 13 de juny).

Enguany són fins a 3.735 els estudiants que estan cridats a superar les proves, a fi de poder cursar estudis universitaris el curs acadèmic que ve. Concretament, a Mallorca són 3.044 els estudiants que comencen avui els exàmens de Selectivitat, que es duran a terme al campus de la UIB. A Menorca són 299 els alumnes que s'examinen, mentre que a Eivissa ascendeixen a 377. En el cas de les illes menors, els exàmens es realitzen en instituts d'educació secundària.

Avui també comença la Selectivitat a Catalunya, on 30.250 estudiants estan convocats a examinar-se en els 151 tribunals. En canvi, els alumnes de la comunitat de Madrid començaren ahir el procés d'accés universitari.

La Selectivitat arriba enguany enmig del debat entorn de la LOMQE, també coneguda com a llei Wert. El PSOE, de fet, s'oferí ahir a cercar un pacte educatiu, d'àmbit estatal, per consensuar el futur de la Selectivitat, davant la "bogeria" que suposa que la Selectivitat es divideixi en dues proves. I és que el Ministeri d'Educació vol reintroduir una prova de revàlida al final del batxillerat, a més a més de la prova universitària.

stats