Balears tindrà un total de 775 policies nacionals i 1.215 guàrdies civils amb el reforç d'estiu

A l'Arxipèlag, a diferència d'altres comunitats, els agents queden també el mes de setembre

Balears sumarà 775 agents de la Policia Nacional i 1.215 de la Guàrdia Civil en el reforç d'estiu per garantir la seguretat. A la resta de comunitats, la presència d'aquests agents comença l'1 de juliol i acaba el 31 d'agost. A les Balears es prolongarà fins al 30 de setembre.

L'increment, segons va anunciar la Delegació de govern a principi del mes de juny, és de 264 agents, 155 policies nacionals i 109 guàrdies civils, cosa que significa un augment d'un 22% dels agents en relació amb l'estiu anterior.

L'objectiu és incrementar la seguretat en aquestes destinacions turístiques –no hi estan incloses Catalunya i el País Basc perquè tenen policia pròpia–, en les quals es reforçarà la vigilància en els punts més estratègics, des de vies de comunicació a transports passant pels espectacles que es programin, les platges i els càmpings.

Andalusia i Madrid són les comunitats autònomes que tindran més agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de reforç per garantir la seguretat dels punts més turístics aquest estiu, segons informa l'agència Efe. Les altres comunitats on també hi ha reforç a l'estiu són, a més de les Balears, Astúries, les Canàries, Cantàbria, el País Valencià, Galícia i Múrcia.

Tot això sense oblidar el reforç de les mesures antiterroristes de nivell 4 que estan en marxa a tot el país.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF