Les platges de Cala Estància i Cala Major reben la bandera blava

L'Aula de la Mar de Sa Petrolera al Portitxol rep la distinció de centre blau i també ha estat reconegut l'itinerari litoral del Carnatge 

Palma ha obtingut dues banderes blaves per a les platges de Cala Major i Cala Estància. Amb això, es manté la distinció d'aquesta darrera platja, la qual suma una bandera blava més.

La bandera blava és un reconeixement ambiental de referència que premia principalment quatre àrees: la qualitat de les aigües de bany; la informació i l'educació ambiental; la gestió ambiental i la seguretat, els serveis i les instal·lacions. La distinció és atorgada per la Fundació per a l'Educació Ambiental i la seva branca gestora del programa a Espanya, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, ADEAC.

Una de les millores que es fan a Cala Major consisteix en la instal·lació d’una passarel·la de fusta que permetrà arribar a la platja a través de l'accés situat al carrer de Guillem Díaz-Plaja.

També han obtingut reconeixements l'Aula de la Mar de Sa Petrolera, situada al Portitxol, a la qual s'ha atorgat el títol de centre blau; un centre de visitants (aula de mar o de natura, etc.), que inclou entre els seus objectius i activitats l'educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible, així com informació específica sobre el programa de les banderes blaves, i l'itinerari litoral del Carnatge, de sis quilòmetres de recorregut, que enllaça la platja de Cala Estància amb el centre blau de Sa Petrolera, com a sender blau. Amb aquest itinerari es vol potenciar l'espai d'educació ambiental, situat a Sa Petrolera, i connectar-lo amb els valors naturals del Carnatge.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF