Societat 29/09/2021

L'estació d'ITV mòbil de Magaluf continuarà operativa fins a l'octubre de l'any que ve

El temps d'espera mitjà per demanar cita a l'illa és de dos dies, mentre que abans de la posada en marxa del servei, el desembre passat, era de tres mesos

2 min
L'estació d'ITV mòbil de Magaluf.

PalmaL'estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) mòbil que el Consell de Mallorca va posar en marxa a Magaluf a final de l'any passat per descongestionar la resta d'estacions de l'illa continuarà operativa fins a l'octubre de l'any que ve. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat aquest dimecres que la posada en marxa del servei ha suposat una "millora substancial" en el temps d'espera per demanar cita a l'illa, que ara, de mitjana entre tots els tipus de vehicles, és de dos dies. Abans de la posada en marxa de la ITV mòbil el desembre, el termini era de tres mesos. Quan començà la legislatura el 2019, però, arribava als sis mesos, i Sevillano ha assegurat que les mesures que han anat aplicant han permès reduir l'espera.

El conseller ha comentat en una roda de premsa que el contracte per prorrogar el servei de l'ITV mòbil inclou una clàusula per poder desmuntar la instal·lació abans d'octubre si escau, amb l'objectiu d'estalviar doblers. El Consell hi destinarà 400.000 euros perquè estigui operativa fins a la tardor del 2022, però si a l'estiu el temps d'espera per demanar cita no augmenta "la podrem retirar abans", segons ha comentat el conseller insular. Quan acabi el període d'un any s'espera que falti poc perquè entri en funcionament la cinquena estació de la ITV, que s'ubicarà al polígon calvianer de Son Bugadelles.

Sevillano ha assenyalat que actualment es dona cita a la ITV d'un dia per l'altre a les dues estacions de Palma, a la de Manacor i a la de Magaluf. A la d'Inca, en canvi, l'espera és d'entre cinc i sis dies, però el conseller ha considerat que és un termini "raonable". En el cas de les inspeccions per a motocicletes, però, el temps d'espera arriba als sis dies.

Pel que fa a les taxes de la ITV de Mallorca, que ara són les més baixes de l'Estat i se situen entorn dels 20 euros, Sevillano ha advertit que l'any que ve s'hauran d'actualitzar a l'IPC. Això implicarà una lleugera pujada, però només d'uns cèntims, segons el conseller.

Entre les mesures que, segons Sevillano, han permès reduir el temps d'espera per demanar cita durant els dos darrers anys, ha recordat que alliberaren 14.800 cites i que s'han incrementat les hores de servei i s'han contractat més treballadors. Des del 2 de gener de 2020, les estacions obren tres hores més cada dia, de les 6 a les 21 h, perquè el Consell hi va incorporar 25 treballadors nous.

stats