50 establiments de Palma sancionats

La Policia Local i Urbanisme han duit a terme una campanya d'inspecció conjunta a cinc dels barris amb més oferta d'oci

50 establiments d'oci nocturn i restauració han estat expedientats per no complir la normativa de seguretat establerta o no presentar les assegurances pertinents. És el resum de la campanya que s'ha posat en marxa a principi d'estiu a través de la coordinació de l'àrea d'Urbanisme i la Policia Local de Palma.

La campanya va començar a principi d'agost i va suposar la inspecció de 129 establiments a cinc dels barris amb més oferta d'oci. En total s'han inspeccionat 46 establiments al barri del Terreno, 40 a Son Armadans, 48 a la Platja de Palma, 16 a Santa Catalina i 7 al barri del Jonquet.

D'aquests 129 establiments que figuraven a la base de dades, n'hi havia 60 que estaven tancats, 11 no varen presentar infraccions, 13 varen presentar tota la documentació corresponent i 50 no complien la normativa.

La campanya s'ha fet amb dues tandes d'inspecció, una a principis d'agost i l'altra a finals d'aquest mes, per donar temps als establiments de preparar la documentació exigida. En la segona volta, el 16% dels establiments havien reparat les deficiències i en el 74% persistien les infraccions.

Entre les infraccions més habituals que presentaven els diferents establiments hi havia problemes de refrigeració de l'espai, com aires condicionats defectuosos, detectors, alarmes i extintors en mal estat, i deficiències en les senyalitzacions d'emergències i en les mesures de seguretat, entre altres coses.

Pel que fa a les sancions que s'aplicaran a aquests 50 establiments expedientats n'hi ha de lleus, que van des dels 300 euros fins als 1.000, i de greus, que van des dels 1.000 euros als 3.000.

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha explicat que aquesta campanya de col·laboració entre les àrees d'Urbanisme i Seguretat Ciutadana és una experiència pilot que "ha donat molts bons resultats". Hila ha dit que s'han afegit cinc agents de la Patrulla Verda per poder dur a terme les inspeccions.

En cas que aquests locals no reparassin les deficiències detectades o no actualitzassin la documentació que se'ls ha requerit, l'Ajuntament podria obrir-los un segon expedient sancionador.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF