Societat 15/08/2020

Els locals d'oci nocturn hauran de tancar la setmana que ve a les Balears

El Govern encara ha de detallar la prohibició de fumar al carrer i a les terrasses quan no es pugui garantir una distància mínima de dos metres

Ara Balears
1 min
Ambient nocturn de la Vila Olimpica

PalmaEl Govern implantarà la setmana que ve les noves restriccions pactades amb el Ministeri de Salut per evitar nous contagis de coronavirus, com ara el tancament de tots els locals d'oci nocturn i la limitació perquè els bars i restaurants només puguin obrir fins a la una de la matinada, segons ha informat l'agència Efe. L'Executiu balear, però, encara ha de detallar la prohibició de fumar al carrer i a les terrasses quan no es pugui garantir una distància mínima de dos metres.

Les discoteques ja estan tancades a les Illes i les mesures pactades afectarien els bars de copes i els establiments d'hostaleria. També s'aplicarà la limitació de visites i sortides a les residències de gent gran. Les noves restriccions entraran en vigor quan s'hagin publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), previsiblement dilluns o dimarts, segons han explicat fonts del Govern a Efe.

D'altra banda, la Conselleria d'Afers Socials i Esports ha perllongat al primer d'octubre, un mes després del previst, l'inici de les competicions i activitats esportives en les disciplines d'equip i contacte a causa de l'increment de contagis de covid-19, que baten tots els rècords a les Balears.

La nova data d'inici està supeditada a una nova avaluació de la situació sanitària. Les federacions d'esports de contacte i d'equip hauran d'enviar a la Conselleria un protocol de mesures preventives que aplicaran una vegada es torni a iniciar l'activitat.

stats