Societat 09/09/2019

Unides Podem critica al Govern per permetre que els nins d'Eivissa es posin en contacte amb material de guerra

Els parlamentaris de la formació han registrat al Congrés diverses preguntes sobre les jornades que Defensa farà a sa Coma i a les quals es convida els escolars

Carles Tudurí
2 min
Imatge d'arxiu d'uns exercicis militars

PalmaEl grup parlamentari Unides Podem ha presentat cinc preguntes al Congrés dels Diputats en relació amb les jornades militars que tindran lloc el 25 i el 26 de setembre a sa Coma, Eivissa, i a les quals s'ha convidat els escolars i professors de l'illa. Els diputats Roser Maestro, d'Esquerra Unida, i Joan Mena, d'En Comú Podem, demanen si es considera adequada aquesta activitat per a escolars i quina finalitat té que menors d'edat participin en una mostra en la qual es facilitarà el contacte amb armes, materials i equipament militar i critiquen el Govern per fomentar la participació en les jornades.

Els parlamentaris recorden en el seu escrit requerint explicacions al govern de Pedro Sánchez que la delegació de la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes a Eivissa i Formentera ha comunicat la celebració d'aquestes jornades organitzades pel Comandament de Defensa i Operacions Aèries i s'ha convidat a la seva participació. També s'explica que estan previstes pràctiques de tir i el contacte amb armes, vehicles, míssils i altres materials de guerra.

Demanen al govern si aquestes activitats transmeten uns valors cívics i educatius adaptats als programes escolars i si es considera que es fomenten els valors i la cultura de la pau. També sol·liciten informació sobre si el govern sap si "s'informarà els menors d'edat dels costos, patiments i danys que produeixen les guerres". Així mateix, es demana sobre la finalitat de la participació dels nins en aquestes jornades.

"A Esquerra Unida de les Illes Balears hem decidit dur aquest tema al Congrés, ja que consideram i defensam que s'haurien de desenvolupar valors que fomentassin la pau. Creim que la invitació a una activitat organitzada per Defensa permet als infants estar en contacte amb feines que van en contra de la cultura de la pau. Per això, exigim una rectificació davant la Conselleria de convidar a aquesta activitat", explica Juanjo Martínez, coordinador d'Esquerra Unida a les Illes.

stats