"Quan vaig a una entrevista de feina dic que soc bisexual"

Maria Isabel Fernández és instructora certificada de 'zumba fitness'. És un dels rostres visibles de l'exposició d'esportistes del col·lectiu LGTBIQ que es pot veure a partir d'avui al poliesportiu Son Moix 

Maria Isabel Fernández és instructora de 'zumba fitness' i té la titulació per impartir classes a persones de totes les edats i tots els nivells. Treballa en gimnasos privats i en casals de barri i fa vint-i-dues classes a la setmana. A més, també fa classe de 'zumba-kids' per als més petits.

Fa cinc anys es va enamorar d'una dona i des de llavors quan va a una entrevista de feina sempre diu que és bisexual perquè les coses quedin clares d'entrada. Assegura, però, que el problema sorgeix sobretot en els cursos amb infants. "Són alguns pares els que inculquen que l'homosexualitat és una cosa anormal o dolenta, als infants els és ben igual", afirma.

Maria Isabel és una de les esportistes que han sortit de "l'armari esportiu", una iniciativa de la Federació Andalusa Arco Iris, que té com a objectiu donar visibilitat als esportistes del col·lectiu LGTBIQ. Aquesta associació ha cedit a l'Ajuntament de Palma l'exposició "El armario deportivo abre sus puertas", uns panells en què més de 400 esportistes d'elit surten de l'armari.

Avui la regidora d'Esports, Susanna Moll, ha presentat la mostra al recinte exterior del poliesportiu Son Moix. Ho ha fet acompanyada del director general d'Esports, Sergio Rodríguez, el regidor d'igualtat, Aligi Molina, i la presidenta de l'associació Ben Amics, Noelia Mellado.

"Pensam que l'esport és un món on hi ha molts de models per als joves i per als més grans i ells es veuen reflectits en els esportistes d'elit. Per tant, que vegin que hi ha models diversos, que no tots han de ser heterosexuals i complir amb els paràmetres convencionals, és molt important", ha declarat Moll.

Entre aquests 400 esportistes n'apareixen dos de les Illes Balears. Els únics que han volgut ser-hi i s'han atrevit a donar els seus noms i cognoms, sense por a les conseqüències que això els pugui ocasionar. Una d'elles és Maria Isabel i l'altre és Javier Barrilero López, tècnic esportiu en equitació i subcampió de Mallorca juvenil i or per equips el 2003.

"Jo sóc bisexual. Això no vol dir que m'agradin tots els homes i totes les dones, m'agrada la meva parella i el que sent per ella és amor", explica Maria Isabel, que afegeix "ja està bé que ens mirin com si fóssim persones degenerades".

L'exposició "El armario deportivo" es podrà veure a Son Moix fins al 15 de juliol, a Son Hugo del 17 de juliol al 5 d'agost i al Parc de la Mar del 22 i 23 de setembre, entre d'altres indrets.

Més informació a www.elarmariodeportivo.cf 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF