Societat 26/09/2014

El govern espanyol rebutja els arguments de la Generalitat contra l'obligatorietat de la LOMCE de pagar l'escola en castellà

Afirma que actua d'acord amb les seves competències i davant el fet que el Govern "desatengui" les seves obligacions

Acn
1 min
Nens participant en la concentració per l'escola en català a Girona / CÈLIA ATSET

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres un acord pel què dóna contestació al requeriment d'incompetència formulada per la Generalitat de Catalunya contra el decret que obliga al govern català a pagar els costos d'escolarització dels alumnes que sol·licitin educació en castellà i no trobin aquesta oferta a la pública -d'acord amb el que estableix la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa o llei Wert-.

L'executiu de Rajoy "rebutja" el requeriment i assegura que actua en aquesta direcció d'acord amb "la suficiència de les competències estatals per establir la regulació projectada". També afirma que el procediment de compensació pel què l'Estat treu els diners de les transferències per a Educació s'ajusta a l'article 157 de la Constitució.

La Generalitat va presentar un requeriment d'incompetència perquè entén que la norma excedeix les competències de l'Estat en matèria de llengües i educació, i vulnera a més l'autonomia financera de Catalunya. La resposta del govern espanyol respon que també fa pagar a la Generalitat l'escolaritzció en castellà en els casos en què "desatenent les seves obligacions constitucionals i legals i desobeint les resolucions judicials que li obliguin a això, no ofereix ensenyament on el castellà sigui utilitzat com a llengua vehicular en la proporció que consideri raonable".

stats