Publicitat
Publicitat

El govern espanyol ampliarà el concepte de pime per facilitar que flueixi el crèdit

En la definició de l'empresa s'inclourà, a més del nombre d'empleats, el volum de negoci

El Govern aprovarà una llei en què ampliarà la definició de pime perquè més empreses entrin en aquesta categoria i sigui més fàcil que flueixi el crèdit, segons ha anunciat el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, en una entrevista a Efe. De Guindos ha explicat que concedir crèdit a les pime s té per a la banca l'avantatge que consumeix menys capital que el finançament a grans empreses, d'acord amb la nova regulació internacional, Basilea III.

A més del nombre d'empleats, per ser una
pime es tindran en compte altres paràmetres que establirà el Banc d'Espanya, com el volum de negoci, que actualment impedeix considerar com a pime una empresa que facturi més de 50 milions d'euros. De moment, el supervisor bancari ja ha fet una proposta per fixar els nous requisits per ser una pime , amb els quals entrarien un "percentatge importantíssim" d'empreses espanyoles, segons De Guindos.

Actualment s'entén per petita empresa la que compti amb entre 10 i 50 empleats, i per mitjana, la de menys de 250, si bé s'ha de tenir en compte el volum de negoci i la mida del balanç de la companyia, el que impedeix que algunes companyies siguin considerades
pime s tot i tenir menys de 250 treballadors.

A més, l'aprovació d'aquesta llei financera també impedirà que a una
pime que estigui al dia en el pagament d'interessos se li retiri sense avís previ, perquè pugui trobar de manera efectiva finançament alternatiu.

Creixement del crèdit i exportació

Segons les previsions de De Guindos, aquest mateix any el finançament concedit per la banca a les empreses amb la mediació de l'ICO serà més elevat que el 2012, i en el proper exercici el ministre confia que creixerà el crèdit a les pime s. I, lluny de fer-ho en el sector immobiliari, que ha de seguir reduint el seu endeutament "de manera molt important", el crèdit ha d'anar a aquells sectors que, com l'exportació, serveixin de palanca per al creixement econòmic.

"Un dels objectius i dels principis fonamentals serà el finançament de l'exportació espanyola, perquè hi ha hagut circumstàncies en les quals també ens hem trobat alguna dificultat", com per exemple
ha dit "quan hi ha hagut algun concurs important a l'estranger" .

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF