Societat 25/05/2020

El govern espanyol aixecarà la quarantena de 14 dies per als turistes estrangers dia 1 de juliol

En un primer moment, l'executiu de Sánchez havia dictaminat que la norma es mantindria fins que acabàs l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
Dos turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaTot a punt per tornar a rebre el turisme estranger i frenar la caiguda de l'economia de cara al juliol, tal com vol Pedro Sánchez. El govern espanyol ha anunciat aquest dilluns que aixecarà la quarantena de 14 dies per a aquelles persones que entrin en territori espanyol l'1 de juliol. L'ordre del BOE assenyalava que es mantindria la mesura fins que acabàs l'estat d'alarma i ara en una reunió interministerial que ha tingut lloc aquest dilluns s'ha decidit que s'aixecarà l'1 de juliol.

De fet, tot i la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 7 de juny, el govern espanyol vol que alguns territoris en surtin aviat i que no s'allargui més enllà de finals de juny i, per tant, coincidiria en el temps amb l'aixecament de la quarantena per a turistes.

La ministra d'Afers Exteriors, Arancha González, ha confirmat en un missatge a les xarxes socials l'aixecament de la quarantena a partir d'aquesta data, moment en el qual es començarà a reactivar "gradualment" el turisme internacional amb les necessàries condicions de seguretat sanitària. "El més difícil ha quedat enrere", ha afirmat la ministra, que ha repetit el mateix missatge en anglès amb un "estam desitjant donar-te la benvinguda", dirigit al turisme estranger.

En un primer moment, el govern espanyol va decretar, a partir del 15 de maig, una quarantena de 14 dies a tots els viatgers internacionals que arribassin a Espanya. La normativa, que fins l'1 de juliol estarà en vigor, estipula que totes les persones que arribin a l'Estat tan sols podran sortir de casa o l'hotel on s'allotgin per anar a comprar menjar, fàrmacs i productes de primera necessitat i anar als equipaments sanitaris.

L'executiu de Sánchez va destacar que la mesura duraria mentre es prorrogàs l'estat d'alarma, amb l'objectiu d'evitar l'arribada d'estrangers que tenen una segona residència a Espanya en plena desescalada.

En aquest sentit, el Govern balear ja va reclamar que la quarantena dels viatgers desaparegués amb la desescalada i fos una mesura provisional, que no comprometés la feina que s'està duent a terme per tenir visitants estrangers a final de juny o principi de juliol. La presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, ja va manifestar que considerava "positiu" que la Unió Europea plantejàs la possibilitat de reobrir fronteres per fases i sense quarantenes entre els estats on la pandèmia de coronavirus sigui igual.

stats