L’Espai Comunitari Litoral de Llevant ha atès més de 500 persones en els primers sis mesos de funcionament

Des del passat mes d’octubre, aquesta instal·lació disposa d’un punt d’informació juvenil i atenció a la dona i un espai d’autoconsulta, fa tasques d'orientació laboral, té un programa obert d’infància i família i cedeix espais

Més de 500 persones han emprat algun dels serveis que ofereix des del passat mes d’octubre l’Espai Comunitari Litoral de Llevant, ubicat a l’edifici municipal situat al carrer del Golf de Biscaia. 

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs; l’assessor de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miquel Àngel Contreras, i el gerent de l’entitat Espiral, Xavier Torrens, varen visitar ahir aquest edifici, que estava en desús, i varen fer balanç dels primers sis mesos de funcionament. “Recuperam un espai municipal comunitari per al barri, oferim millors serveis a la ciutadania i col·laboram amb el tercer sector”, va explicar Borràs. “Obrir l’Espai Comunitari Litoral de Llevant ens ha permès oferir més serveis d'una manera més àgil”, afegí.

“Més de 529 persones han tingut contacte amb algun d’aquests serveis. És un projecte que hem dissenyat de manera conjunta amb Espiral. Hem condicionat el servei i volem agrair l’esforç que això ha implicat”, va dir.

Torrens va explicar que en aquests mesos s’han anat desenvolupat els serveis d’atenció directa a persones i va afegir que estan iniciant una línia de treball comunitari. “Ja s’hi ha fet una reunió d’una junta de propietaris de veïns i una llonguetada. Volem que sigui un espai obert, que funcioni de 8 a 20 h”, digué.

Aquest espai, que gestiona l’entitat Espiral mitjançant un conveni amb l’Ajuntament, ofereix diferents serveis a la ciutadania, com ara un punt d'informació juvenil i d'informació i atenció a la dona (informacions, dossiers sobre gènere, lleure, associacionisme, ocupació, cultura, etc). També hi ha en marxa una ludoteca, que actualment atén sis infants, el programa obert d'atenció a les famílies, programes d'orientació laboral i d'inserció i un servei d'assessorament per a associacions. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF