Societat 05/02/2020

Més de 2.000 alumnes d'ESO participaran en la Fira de la Ciència de Menorca

Entre els continguts, destaquen la robòtica, la física, la química, la medicina, la fotografia i els circuits elèctrics

Ivan Martin
1 min
Els alumnes menorquins podran gaudir i experimentar a la fira que es durà a terme a Maó.

MaóEl recinte firal de Maó acollirà del 12 al 15 d'aquest mes la segona edició de la Fira de la Ciència i la Tècnica de Menorca, una esdeveniment que patrocina la Fundació Rubió. L'objectiu és fomentar vocacions científiques i tècniques entre els adolescents, i està plantejada amb una doble interacció per part dels mateixos alumnes que presenten els projectes i hi fan participar els seus companys. Més de 2.000 alumnes d'instituts i centres concertats de primer i segon d'ESO passaran pel recinte firal.

A l'edició d'aquest any hi haurà una dotzena d'expositors, protagonitzats per l'IES Joan Ramis i Ramis, el col·legi Sant Josep, l'IES Josep Miquel Guàrdia, el col·legi La Salle, l'IES Josep Maria Cuadrado i el Maria Àngels Cardona. Aquests centres representen els municipis de Maó, Alaior i Ciutadella, els tres més rellevants pel que fa a població. Entre els continguts destaquen la robòtica, la física, la química, la medicina, la fotografia i els circuits elèctrics. A més, també hi participaran la Universitat Nacional d'Educació a Distància, la Universitat de les Illes Balears i l'estació d'investigació Jaume Ferrer del Centre Oceanogràfic, amb el repte d'acostar-se als joves i donar a conèixer les propostes educatives de què disposen.

El secretari de la Fundació Rubió, José Antonio Fayas, s'ha mostrat molt satisfet de poder patrocinar i tirar endavant aquesta iniciativa pedagògica, que ja va tenir un gran èxit d'acollida entre els joves quan es va fer fa dos anys al Centre Bit d'Alaior, i que s'ha traslladat a Maó amb vocació que sigui itinerant. A partir de dimecres i fins divendres, els alumnes de primer i segon d'ESO visitaran el recinte firal, mentre que dissabte restarà obert al públic general.

stats