Societat 16/10/2019

Les esglésies de Mallorca obriran les portes durant la nit a la recerca d'adeptes

És un projecte que parteix de la presa de consciència de la transcendència del patrimoni eclesiàstic i arriba per primera vegada als temples de l'illa

Ara Balears
2 min
L'Església Nova es va omplir de gent per tastar els vins de deu bodegues.

PalmaEl Bisbat de Mallorca i la Fundació Amics del Patrimoni organitzen aquest divendres la Nit de les Esglésies, un esdeveniment que consisteix a obrir les portes d'alguns temples al públic durant una nit per oferir l'oportunitat de descobrir el significat dels temples i els seus rituals.

El Bisbat ha informat que aquesta pràctica, iniciada a França, parteix de la presa de consciència de la transcendència del gran patrimoni de l'Església i arriba per primera vegada als temples de l'illa. El bisbe de la diòcesi, Sebastià Taltavull, ha destacat que el fet de trobar les esglésies obertes "posa l'element del silenci a disposició" de moltes persones.

Durant una nit, cinc esglésies de Mallorca obriran les portes, il·luminades únicament amb la llum de les espelmes i donaran la benvinguda a tothom qui vulgui entrar i viure un moment de contemplació gràcies a l'art manifestat en totes les seves dimensions en el marc de l'extraordinari patrimoni de les esglésies. "El portal que cadascú està cridat a creuar és el de l'Església, però també el d'un moment d'interioritat, potser inesperat", han afirmat els organitzadors de la iniciativa.

El president d'Amics del Patrimoni, Joan Guaita, ha assenyalat que és un projecte del qual emergeixen "l'espiritualitat i la transcendència" i convida qui ho desitgi a "viure una experiència única" en alguns dels temples més bells de l'illa.

"És un gest doble, en entrar, es desitja descobrir no sols un lloc, sinó també qui el freqüenta", ha destacat l'organització, i ha afegit: "En sortir, t'has d'endur la bellesa que has trobat, deixant una mica de la teva ment i el teu cor". Finalment, els organitzadors han esmentat nombrosos testimonis dels qui creuen el portal d'una església i es meravellen del que succeeix una vegada dins.

stats