Societat 18/10/2019

Un esdeveniment mediàtic que no arriba al cor dels pollencins

Comerciants i taxistes no esperen que l’enllaç dugui grans guanys, mentre que l’Ajuntament intenta que no es generi cap col·lapse a la localitat

Miquel Barceló
4 min
Un esdeveniment mediàtic 
 Que no arriba al cor dels pollencins

PollençaEl poble de Pollença ha viscut els dies previs a la boda de Rafel Nadal i Xisca Perelló una mica allunyat del renou mediàtic i el blindatge que envolta l’escenari de l’enllaç, la península de la Fortalesa. A peu de carrer, el petit comerç no espera molts guanys de l’esdeveniment. Dels vestits dels nuvis, les exquisideses del menú i els convidats se’n parla en espais de tertúlia, com els bars, les perruqueries o el club social. La sequera, Catalunya, la fallida de Thomas Cook i el Brexit són temes que preocupen molt i que competeixen amb la boda de l’any a Mallorca. No obstant això, la unió matrimonial del millor esportista balear de tots els temps amb la seva companya sentimental de sempre atreu la premsa, i, especialment, la premsa rosa.

“A veure si en podem treure algun profit, ara que la feina ha afluixat”, comenten Joan Comas i Rogelio Martínez, dos taxistes que esperen torn a la parada del poble. “Diuen que els nuvis no entren per la carretera que du a la Fortalesa, sinó per la base militar, per esquivar els nombrosos badocs que se suposa que hi haurà a l’entrada del recinte. Tot això és un tema privat i pel carrer no se’n parla gaire”, adverteix Comas. I és que el taxi pollencí, amb una base de 40 vehicles, no mostra esperances de fer molts de viatges de passatgers que vagin o vinguin de la boda. “L’hotel de Son Brull, un establiment de cinc estrelles que està a un quilòmetre del poble anant cap a Palma, hostatja una part important dels convidats, i allà hi ha heliport”, lamenten aquests professionals del volant.

“Potser té poca repercussió a escala municipal, però la boda surt a la majoria dels mitjans de comunicació. Sense cap dubte, Pollença hi guanyarà amb la difusió que es fa de l’esdeveniment a escala mundial, i això sempre és positiu per al sector turístic”, opina Pol Font, que dirigeix la galeria d’art Dionís Bennàssar.

La Casa Museu Can Llobera anuncia a la seva balconada el 19 d’octubre com a Dia internacional de la lluita contra el càncer de mama. Allà, Catalina Cifre, una de les administratives que hi treballen, diu que el poble “viu l’activitat normal de l’època”. “La Fortalesa ja ha viscut bodes de gent famosa, com la de Gareth Bale, del Real Madrid, o la de Rudy Fernández, per citar-ne algunes, i potser la de Rafel Nadal ens resulta una mica més propera”, afegeix. Quant a la repercussió de Pollença com a seu de la boda del tennista manacorí i la seva companya, aquesta veïna creu que hi ha altres esdeveniments “com el Festival de Música, amb la presència de la reina Sofia, que també han ajudat molt a la projecció turística del municipi”.

L’artista Antònia Borràs exposa les seves obres a l’Espai 18 i és de les poques persones que mostren un cert entusiasme per la boda Rafel Nadal i Xisca Perelló. Pot ser que sigui una de les dones que dissabte faran coa a l’hotel Illa d’Or, “un dels dos més antics del Port”, per prendre-hi el cafè amb llet del matí. I és que es dona per fet que en aquest establiment hi són l’entrenador de Nadal, Carles Moyà, i el també tennista David Ferrer, entre altres personatges. “A més, l’Illa d’Or està molt a prop de l’entrada a la Fortalesa”, diu.

Isabel, que no vol que es publiqui el seu llinatge, treballa en una perruqueria del centre de la vila i aquí sí que la boda és l’oremus permanent. “Sí que hi ha un debat entre les clientes sobre molts aspectes: dels convidats, de com aniran vestits i, sobretot, del canvi de nom de la núvia. Tota la vida li han dit Xisca, però ara les revistes l’anomenen Mery, no sé si és perquè és un nom més internacional o què, però la gent parla d’això també i del fet de si els agrada més o no”, comenta. Aquesta perruquera conta que es casa l’any que ve i per això intenta captar opinions sobre la boda d’aquest dissabte a la Fortalesa.

Cati Pons atén en una tenda on es despatxa tot classe de premsa, prop de l’església de Pollença. La preboda fa pensar que ha venut més revistes roses, però assegura que no n’ha despatxades més de les habituals. “Esperam fins dimecres, quan arribi la Lecturas i les altres, vendre’n moltes més”, explica.

Pel que fa a la seguretat, el batle, Tomeu Cifre, declara que no hi ha cap dispositiu especial i que els agents locals miren que no es generi cap col·lapse del trànsit a l’entrada de la Fortalesa, “provocat per la gent que hi vagi a badocar”. El que sí que reconeix el polític pollencí és la frenètica activitat telefònica que ha patit l’Ajuntament aquests dies “a causa de la gran quantitat de mitjans de comunicació que hi han telefonat per saber noves d’un tema sobre el qual, evidentment, a l’Ajuntament no tenim informació per oferir, més enllà d’explicar on se situa el lloc de la boda”.

stats