Ecologistes reivindiquen més participació ciutadana per sortir de la crisi climàtica

Activistes de Rebel·lió o Extinció fan un cercle de sabates davant el Consolat de Mar per representar les persones que volen prendre decisions

Els activistes davant el Consolat de Mar. / ISMAEL VELÁZQUEZ

Ecologistes de Rebel·lió o Extinció Mallorca s'han concentrat simbòlicament davant el Consolat de Mar aquest divendres per escenificar l'absència de participació ciutadana a l'hora de sortir de la crisi climàtica. Els activistes han fet un cercle amb sabates que representaven les persones que volen ser escoltades i prendre decisions, segons ha explicat la portaveu de l'entitat, Mabel Moreno. L'acció s'ha fet simultàniament a altres ciutats de l'Estat, com ara Barcelona, Cadis, la Corunya, Granada, Huelva, Eivissa, Madrid, Santander i Vigo.

"Necessitam que la transició ecològica sigui horitzontal i més democràtica i per això proposam assemblees per prendre decisions vinculants", ha comentat la portaveu, i ha afegit que el seu col·lectiu va proposar a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que inclogués aquesta proposta a la llei climàtica estatal però "a l'avantpojecte no se'n fa cap menció". 

Moreno també ha explicat que cal posar la vida en el centre i que l'actuació contra l'escalfament global ha de ser la base d'actuació. "La biodiversitat és una barrera natural per evitar nous virus", ha dit la portaveu, i ha afegit que l'actual crisi sanitària està servint per ocultar la problemàtica ambiental. L'activista, però, ha apuntat que el coronavirus és un greu problema i, per això, han fet una acció "respectuosa" i mantenint la distància física. 

Cal recordar que Rebel·lió o Extinció Mallorca va tallar el passeig Marítim de Palma amb la participació d'unes 30 persones disfressades amb roba de molts de colors i referències a la natura i a la mar per alertar de l'emergència climàtica.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF