S'obre el període de sol·licitud de plaça per a les escoletes

L'Ajuntament ha duit a terme 20 actuacions de millora a les escoletes infantils aquest darrer any

El consistori palmesà ha obert avui el període de sol·licitud de plaça per a les 12 escoletes infantils del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants (PMEI), que restarà obert fins dia 27 d'abril.

Les famílies interessades poden presentar les seves sol·licituds a les oficines del Patronat (plaça Nova de la Ferreria núm. 2, Palma) o a qualsevol de les escoles d'infants: Son Roca, S'Arenal, Santa Catalina, Ciutat Antiga, Santa Creu, Maria Mut i Mandilego, Can Alonso, Son Fuster Nou, Son Ferriol, Verge de la Salut, Son Espanyolet i Es Molinar.

El calendari preveu la publicació de les llistes provisionals i el període de reclamacions del 14 al 18 de maig de 2018 (ambdós inclosos). La publicació de les llistes definitives i la formalització de matrícula seran de l'11 al 22 de juny de 2018 (ambdós inclosos). Tota la informació apareix publicada a la pàgina web www.palmaeduca.cat.

El Patronat ha informat també que enguany ofereix un total de 1.088 places, 112 de les quals són per a infants nascuts l'any 2018, és a dir, noves incorporacions a l'aula de 0 a 1 anys. Per als infants nascuts el 2017 i el 2016 hi haurà disponibles les places que quedin buides després de la promoció dels infants que durant el curs ja han assistit a una escoleta municipal.

A les aules de 0 a 1 anys, la ràtio és de 7 alumnes per aula; a les aules d'1 a 2 anys, de 12 alumnes per aula, i a les de 2 a 3 anys, de 18 alumnes per aula. Hi ha places per a infants amb necessitats específiques de suport educatiu i és possible fer-hi sol·licituds de quota reduïda.

Actuacions de millora a les escoletes municipals

Durant el darrer any, el Patronat Municipal d'Escoles d'Infants ha realitzat més de 20 actuacions de millora als centres. La tinent de batlia d'Educació i Esports, Susanna Moll, ha assegurat que "dins les nostres possibilitats de pressupost, ens esforçam per renovar els espais i materials dels centres. El procés de millora és continu". Per una banda, s'ha duit a terme l'adquisició i substitució de mobiliari i material didàctic que estava en mal estat segons l'inventari previ. A l'escoleta d'infants de Son Roca s'hi han reparat les cobertes, s'hi han rehabilitat els bancs i les taules de fusta del pati, s'hi ha renovat l'enrajolat del bany de la sala de psicomotricitat, i s'hi ha instal·lat una pèrgola a l'entrada per poder deixar el cotxets dels infants.

També s'han fet obres de millora a les baixants d'aigua de Son Espanyolet i s'ha millorat l'accessibilitat a Maria Mut i Mandilego. A Santa Catalina s'hi ha rehabilitat l'estructura de fusta de la casa de joc, entre altres coses.

A l'escola de Ciutat Antiga s'hi han retirat i substituït els acumuladors d'aigua, s'hi ha enrajolat la sala de màquines i s'ha treballat en el sistema de canonades. A més, s'hi han instal·lat estructures de seguretat al pati, i s'hi ha adequat l'espai per guardar els cotxets dels infants per mitjà de la instal·lació de barres.

En tots els centres s'ha dotat el personal de serveis de la roba i estris necessaris per desenvolupar la seva feina d'acord amb la normativa de PRL (guants de seguretat, sabates de seguretat, eines de cuina...), i s'ha contractat un estudi per realitzar un projecte de pati per a totes les escoles del PMEI, entre altres actuacions de millora.

EDICIÓ PAPER 15/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF