Les escoletes de la PIMEM asseguren que obrint perden doblers

La presidenta de l'entitat, Francisca Picornell, afirma que només un terç s'ha pogut posar en marxa

De pràcticament un centenar d'escoletes de la PIMEM només ha pogut obrir la tercera part, segons la presidenta de la Federació d'Escoletes Balears, Francisca Picornell, qui explica que les que han obert "ho han fet per responsabilitat, perquè hi perden doblers".

Picornell ha assegurat que actualment hi ha en marxa 29 escoletes associades a la PIMEM -la majoria ubicades a Palma-, una part de les quals estan en funcionament des del 27 de maig, quan la Conselleria d'Educació va permetre l'obertura de les escoletes privades. Les quatre públiques que depenen del Govern no han obert fins aquest dilluns, 8 de juny, quan ha començat la tercera fase. 

Joc a l'exterior i poques juguetes: les directrius de la Conselleria per a les escoletes

Per part seva, Neus Serra, secretària de la FELIB i encarregada dels temes d'educació, ha informat que les escoletes municipals de  Deià, Campos, Calvià, Esporles, Consell, Campanet, Algaida i el municipi eivissenc de Sant Josep de sa Talaia han obert aquest dilluns sense incidents. Cal recordar que la FELIB, després de consultar els diferents batles va enviar un comunicat assegurant que l'obertura d'aquests centres per a infants de zero a tres anys es faria a la tercera fase del desconfinament. Per seva banda, Cort va informar que dia 15 de juny es posarien en funcionament les que depenien de l'Ajuntament palmesà.

Cangurs

No tots els ajuntament de Mallorca obriran les escoletes. Per exemple, el municipi de Marratxí està valorant com fer-ho perquè els pares i mares puguin rebre una subvenció amb la qual pagar cangurs perquè cuidin els seus fills.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF