L'escolarització dels infants de tres anys s'avança al 25 de març

La Conselleria d'Educació i Universitat vol agilitzar així el tràmit d'aquest procés "massiu", que cada any afecta uns 30.000 alumnes

La Conselleria d'Educació i Universitat ha avançat al 25 de març el procés d'escolarització per als alumnes que aquest any compleixen els tres anys. Segons informa l'agència Efe, la finalitat d'aquesta decisió és agilitzar els tràmits d'aquest procediment "massiu", que cada curs afecta uns 30.000 infants.

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante, ha explicat aquest dimarts que aquest procés, que finalitzarà el 5 d'abril, té dos objectius principals: garantir el dret a les famílies de poder triar el centre escolar i afavorir la diversitat de l'alumnat.

Aquest avançament de la data al calendari d'escolarització permetrà també que el Servei de Centres pugui planificar millor les necessitats de creació de noves unitats amb vista al pròxim curs, quan el Govern balear preveu crear unes 34 línies educatives noves, segons ha indicat Morante.

Les sol·licituds d'escolarització per als cursos de cinquè i sisè d'Infantil, tots els cicles de Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Educació Especial es podran presentar entre el 13 i el 17 de maig, mentre que les de Batxillerat podran entregar-se del 17 al 21 de juny.

El Govern mantindrà els criteris aplicats durant el curs anterior per establir les prioritats d'admissió: un punt per mobilitat forçosa, tres per a víctimes de violència masclista, un per a alumnes en acollida familiar i un per a alumnes esportistes d'alt nivell.

També es mantindran els centres amb places reservades per a alumnes amb problemes de mobilitat i auditius, que continuaran sent el CEIO Camilo José Cela, l'IES Antoni Maura i el CC La Puríssima. A més, continuarà en vigor la zonificació aprovada durant el curs passat per afavorir la matriculació als centres més propers d'aquells municipis amb més d'un nucli de població (Palma, Andratx, Artà, Felanitx, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Santanyí, Selva, ses Salines, Son Servera, Sant Antoni de Portmany i Formentera).

Morante ha assenyalat que la principal novetat en la puntuació per al procés d'escolarització és que el punt de família monoparental passa a ser un criteri general, per la qual cosa aquest s'assimilarà al de família nombrosa de tipus general.

D'altra banda, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha reivindicat que l'educació sexual que reben els alumnes hauria de proporcionar-se mitjançant una col·laboració entre les famílies i els centres educatius.

March ha assenyalat que la figura dels coeducadors hauria d'estar inclosa en el pla de treball de tots els centres escolars i ha criticat que els joves es "desinformin" sobre educació i salut sexual mitjançant la pornografia.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF