Escarrer demana que l'oferta no reglada competeixi amb les mateixes condicions que els hotels

Critica "l'intrusisme i la competència deslleial" que genera aquest tipus d'apartament turístic

El vicepresident executiu de  Meliá , Gabriel  Escarrer , ha criticat "l'intrusisme i la competència deslleial" que genera l'oferta d'allotjament no regulat, i per això demana que competeixi amb les mateixes condicions que l'oferta legal, com els hotels. "Els apartaments turístics no regulats han vingut per quedar-se, però han de fer feina amb les mateixes regles de joc que l'oferta legal per competir en condicions d'igualtat", ha assegurat en una jornada organitzada a Madrid per  Exceltur .

Així mateix, ha demanat a les administracions que analitzin l'impacte econòmic i social d'aquesta oferta no reglada, que produeix efectes no desitjats en forma de pujades de lloguers i degradació de la convivència entre veïns. Ha recordat també que, "a més de no tributar fiscalment, generen inseguretat jurídica i assistencial al client".

Escarrer  també ha manifestat que els fons del Pla de recuperació europeu han d'ajudar les destinacions turístiques pioneres, les que varen néixer els anys  60 , a reformular-se per no morir.  Com  exemple, ha posat la zona de  Magaluf , on, en la seva companyia "va contribuir a netejar aquesta destinació" i promoure un canvi en l'oferta. El vicepresident de  Meliá  ha recordat que la indústria turística ha patit "cert rebuig social", sobretot en algunes destinacions saturades. Per aquest motiu, considera que el sector ha "d'assumir la responsabilitat de generar una opinió favorable i fer més visibles els múltiples beneficis que genera el turisme en les societats locals".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF