Societat 01/04/2020

L'Escola d'Art i Superior de Disseny fabrica viseres amb una impressora 3D per a l'Hospital de Manacor

Una altra iniciativa ve del CEPA Son Canals, on dones migrants confeccionen mascaretes per lliurar a les llars de gent gran de Mallorca

Ara Balears
2 min
Imatge de les viseres, que fabrica l'Esadib

PalmaL’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA) de Son Canals s'uneixen a l'onada de solidaritat per fabricar material per tal de combatre el covid-19. La iniciativa de l'EASDIB consisteix a confeccionar viseres per al personal sanitari de l’Hospital de Manacor, tasca que fan amb una impressora 3D.

La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors va facilitar a l’EASDIB els arxius per poder imprimir les viseres que seran utilitzades per personal sanitari i així evitar contagis del covid-19. Els primers 11 exemplars d’aquestes viseres es varen lliurar el dilluns al Servei d'Urgències de l'Hospital de Manacor, on acaben de confeccionar-les.

El professor de l’EASDIB i responsable de la impressora 3D de l'escola, Toni Bauzà, està al capdavant d’aquest projecte i és l’encarregat de fer treballar la màquina sense interrupcions per poder fabricar el màxim nombre de viseres i poder-les lliurar al més aviat possible.

Mascaretes per a residències

Pel que fa al CEPA Son Canals, les alumnes del taller de costura han iniciat, dins el marc del projecte Erasmus + Citizens First, una cadena solidària per dissenyar mascaretes. Les mascaretes confeccionades, tot i que no són quirúrgiques, es poden utilitzar a llars de gent gran i a menjadors socials, on en aquests moments són molt necessàries atesa la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu.

Així i tot, aquests darrers dies també s'han repartit a altres col·lectius com membres de la Policia Local o venedors de supermercat. La majoria de l’alumnat que participa en aquesta iniciativa són dones migrants, i fan la feina amb el suport de Sió Aparicio, voluntària i encarregada d’impartir el taller, i Magdalena Balle, secretària i coordinadora dels programes europeus del CEPA Son Canals.

Imatge de les voluntàries del CEPA Son Canals confeccionant mascaretes

Cal destacar que a través de les xarxes socials s’ha fet una crida perquè els facin arribar teixits 100% de cotó per fer arribar a Mascarillas Solidarias Mallorca i a les alumnes del taller de costura. De moment la iniciativa ha tingut molt d’èxit, ja que és molta la gent que s’hi ha involucrat, tant oferint les peces de roba de cotó com afegint-se a la cadena solidària de confecció de mascaretes.

El CEPA ha oferit la maquinària dels tallers a les voluntàries i a aquesta allau de voluntaris s'hi han afegit diferents botigues que hi aporten material. Per la seva banda, Mascarillas Solidarias Mallorca, associació liderada per Susana Peralta, s'encarrega de la recollida massiva dels teixits, l'elaboració i l'esterilització de les mascaretes i el lliurament als diferents col·lectius de Mallorca.

stats