El govern espanyol autoritza els ERTO parcials per centres de treball

No es permet aplicar-los en les tasques de reobertura

El govern espanyol ha autoritzat que es puguin presentar Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) parcials per centres de treball, en lloc de per empresa, amb l'objectiu de facilitar la reactivació econòmica. A més, el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha aprovat també que les tasques preparatòries per a la reobertura no siguin motiu per passar a un ERTO parcial fins que no es produeixi la reobertura, segons informa el Govern en una nota.

"Aquesta resolució és una bona notícia, ja que sens dubte ajudarà a incentivar la reactivació de l'activitat d'aquelles empreses amb més d'un centre de treball", ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, qui també ha recalcat que aquesta mesura "s'ajusta molt millor a la realitat", perquè facilita "la flexibilització en funció de la demanda dels mercats exteriors".

El conseller ha recordat que aquesta petició ha estat "una de les principals demandes del Govern per a la represa de l'activitat". Per altra banda, ha precisat que les empreses que facin preparatius per tornar a obrir no passen directament a un ERTO parcial, sinó que "manté els nivells de protecció d'un ERTO total per força major".

Cal destacar que fins ara els autònoms i les empreses de l'Arxipèlag han rebut 2.413 milions d'euros de finançament amb la "línia d'avals" aprovada pel Govern per garantir liquiditat, feina i mantenir el teixit productiu, segons indica Efe. En concret, s'han pogut beneficiar d'aquests crèdits prop de 10.400 empreses, la majoria de les quals autònoms i micropimes, amb menys de 10 empleats.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF