Societat 29/09/2020

Hotelers, sindicats i comerciants, satisfets amb l'allargament dels ERTO

La FEHM esperava que es perllongassin fins dia 30 d'abril i els sindicats continuaran lluitant

Catalina Riera
1 min
Turistes alemanys que arribaren amb el pla pilot el mes de juny.

PalmaEls agents socials i econòmics de les Balears s'han mostrat satisfets amb la prestació extraordinària que rebran 85.000 fixos discontinus de les Balears, que serà del 70% de la base reguladora i sense consumir atur, així com la perllongació dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins dia 31 de gener. Així ho han dit en una compareixença després de la reunió de la Mesa de Diàleg que han mantingut amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, s'ha mostrat també satisfeta, tot i que ha assegurat que des la patronal esperava que l'ampliació dels ERTO seria "almenys fins a final d'abril" del 2021, ja que "es presenta una pròxima temporada turística molt complicada i fràgil que necessitarà solucions", ha advertit.

El representant d'UGT, Alejandro Texías, ha assenyalat la importància que es mantinguin les prestacions fins a final de gener i ha qualificat aquest acord d'"històric", però ha assegurat que continuaràn lluitant perque s'allarguin "fins dia 31 de març". Així mateix, el secretari general de Comissions Obreres (CCOO), José Luis García, ha insistit que les Balears són la comunitat autònoma "més afectada pel coronavirus per la seva dependència del turisme i, per tant, s'ha pensat en les nostres empreses".

El president de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, també ha mostrat la seva satisfacció. "Aquesta mesura permetrà a les empreses hibernar i mantenir els llocs de feina", ha dit. Per la seva part, el vicepresident de la CAEB, Gabriel Llobera, ha afegit que aquest acord "afavoreix tota la cadena de valor turístic de les Illes".

stats