Societat 18/03/2020

Els equips directius dels centres educatius no podran fer teletreball

Segons l'STEI, la Conselleria de Treball ha ratificat la decisió de la Conselleria d'Educació

Ara Balears
1 min
L'estudi proposa també canvis per accedir a la docència. ARA BALEARS.

PalmaL'STEI assegura que la Conselleria de Treball "no veu necessari protegir els equips directius deixant-los fer feina des de casa i els obliga a anar als centres". A través d'un comunicat, han defensat que l'obligació imposada per la Conselleria d'Educació -i ara ratificada per Treball- és "imprudent": havent-hi una pandèmia per Covid-19, no té sentit haver d'anar a obrir els centres perquè, bàsicament, el personal de neteja faci la seva feina". Pel sindicat, sense alumnes, "ni el servei de neteja és imprescindible ni tampoc la presència dels equips directius".

En el comunicat, defensen que "la informació que dona el Ministeri de Sanitat apunta al fet que la crisi sanitària s'accentuarà; de cada vegada es posa més èmfasi a evitar desplaçaments innecessaris i a només mantenir oberts els serveis i recintes imprescindibles". L'STEI remarca, doncs, que "mantenir obertes escoles i instituts sense alumnes no es pot considerar una necessitat imprescindible".

Amb tot això, l'STEI insisteix en el fet que la llei fixa que tots els treballadors tenen dret a una protecció eficaç en matèria de seguretat i salut en el treball i que aquest dret suposa l'existència d'un correlatiu deure de l'administració de protecció dels treballadors davant els riscs laborals.

El sindicat ha assegurat que continuaran "insistint" en la necessitat que la Conselleria rectifiqui i protegeixi la salut dels seus treballadors en col·laboració dels representants dels treballadors per a tranquil·litat de tots.

stats