El TSJIB avala la continuïtat de la suspensió de llicències d'equipaments comercials

La promotora de les Fontanelles, Unibail Rodamco, havia presentat un recurs per retirar la suspensió i poder continuar amb les tramitacions del centre comercial 

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desestimat retirar la suspensió cautelar de llicències lligada a l’aprovació inicial del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA). La decisió respon a la petició que va fer Unibail Rodamco Palma, l'empresa promotora del centre comercial de les Fontanelles (Palma). 

Segons la decisió judicial, els magistrats no creuen que la suspensió aprovada pel ple del Consell el desembre del 2017 concorri en contra de la normativa. Amb aquesta interlocutòria, hi ha la possibilitat de presentar un recurs de reposició davant el mateix òrgan judicial. 

La suspensió de llicències està en vigor des que es va publicar al BOIB l’acord del ple. Serà vigent fins a l’aprovació inicial del PECMA, durant un màxim de dos anys. 

Avui dia només es permeten els equipaments comercials de fins a 2.500 metres quadrats a les zones 1, 2 i 3 que marca el pla. Per a les zones 4 i 5, aquest límit se situarà en els 700 metres quadrats. En qualsevol cas, la presentació de l'Estudi d'Implantació Comercial serà obligatòria a l'hora de sol·licitar una llicència. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF