Societat 27/06/2013

Una mare entrega els dos fills als serveis socials de Toledo perquè no els pot cuidar

La dona ha acudit aquest dimecres a l'Ajuntament de Talavera de la Reina i hi ha deixat els nadons, d'11 i 22 mesos, perquè no té diners per atendre'ls

Efe
1 min
La mare ha demanat que els nens tinguin la millor atenció possible / EFE

Talavera de la ReinaUns pares amb problemes econòmics van entregar els seus fills als serveis socials aquest dimecres a Talavera de la Reina (Toledo). La mare, ucraïnesa, va portar els seus dos nadons, d'11 i 22 mesos, a l'Ajuntament per tal que se'n fessin càrrec les autoritats.

La dona es va dirigir als serveis d'informació i va explicar als funcionaris que no es podia fer càrrec dels seus dos fills, per problemes econòmics. Va demanar que els nens tinguessin la millor atenció possible.

Els pares no tenien cap vinculació amb la localitat manxega, segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Ana Santamaría. Passaven per Talavera, ja que viuen de manera transeünt per tot Espanya.

Els dos nens han quedat sota la tutela d'una casa d'acollida del govern de Castella-la Manxa, a Toledo, i la regidora ha afirmat que estan "sans, ben cuidats i nodrits".

La secretària general d'Afers Socials del govern manxec, Paloma Leis, ha agraït aquest dijous les moltes trucades que han rebut de gent disposada a acollir els menors i de persones que han ofert diners per ajudar en la manutenció dels nadons.

Leis ha explicat que el procés és excepcional i requereix una sèrie de tràmits i processos administratius que ja s'han posat en marxa. La Fiscalia de Menors valorarà si hi ha infracció penal per part dels pares.

stats