Societat 12/02/2021

Entitats i ciutadans presenten un miler d'al·legacions a l'avantprojecte de llei educativa balear

El conseller March s'està reunint amb tots els grups polítics per "intentar assolir el màxim consens"

ARA Balears
1 min
Nins d'una escola de Llucmajor en una imatge d'arxiu.

PalmaUn total 42 entitats i set ciutadans han presentat 946 al·legacions a l'avantprojecte de llei d'educació balear que el conseller Martí March ha presentat aquest divendres al Consell Econòmic i Social. Actualment, March s'està reunint amb els grups polítics "per intentar assolir el màxim consens i suport polític", segons apunta la Conselleria en un comunicat.

D'altra banda, el Consell Escolar de les Illes Balears està elaborant el seu informe sobre l’avantprojecte de llei. Posteriorment, la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha d'aprovar el projecte i, després, passarà al Consell de Govern. Per últim, se n'iniciarà la tramitació al Parlament.

March ha defensat que aquest avantprojecte és "una fita històrica perquè després de 20 anys de tenir competències educatives arriba la primera llei integral d’educació de les Illes Balears. El conseller ha afirmat que “hem de ser capaços de trobar els punts en comú" perquè la política educativa "dona resultat quan hi ha continuïtat”.

La nova llei, en arribar al Parlament, anirà acompanyada d’una memòria econòmica que la Conselleria ja està elaborant. L'objectiu fonamental de la normativa és  “caminar cap a la prosperitat econòmica", i això suposa tenir "una ciutadania formada per al segle XXI". "Davant un moment d’incerteses com el que vivim només es pot respondre des del coneixement”, ha defensat el conseller.

stats